Pickx festivaltip: Lenny Kravitz op Rock Werchter 2024

Muziek | Het aftellen is begonnen: volgende week wordt het kleine dorpje met de naam Werchter weer omgetoverd tot het epicentrum van het muzieklandschap. Als tegen dan de zon ook van de partij is, kunnen we nu al spreken van een geslaagde festivalzomer. Van de grootste headliners tot een aantal frisse te ontdekken acts, tussen 4 en 7 juli doet Rock Werchter onze hartslag naar goede gewoonte weer de hoogte in schieten. Op de line-up prijken opnieuw een honderdtal indrukwekkende acts, waardoor het wederom moeilijk is om een planning te maken. Daarom stellen we de vijf grootste acts nog eens aan je voor. Onze tip: Lenny Kravitz!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Weinig globale rocksterren die de tand des tijds zo goed hebben doorstaan als Lenny Kravitz. De Amerikaan is iets wat ze in de volksmond een oude rot in het vak noemen, maar echt oud lijkt hij zich in elk geval niet te voelen. Zijn afgetrainde lichaam houdt hij strak op pijl met heel wat gymsessies en een evenwichtige levensstijl. Desondanks vond hij de afgelopen jaren ook nog de tijd om in zijn homestudio in de Bahamas aan zijn twaalfde worp Blue Electric Light te werken. Zijn klassieke en tijdloze sound blijft daarop intact met als absolute paradepaardjes “Human” en “TK421”.

De heilige weide van Werchter is Lenny Kravitz in elk geval niet onbekend. Maar liefst zes keer figureerde hij immers al op de affiche van Rock Werchter. De laatste keer dateert wel alweer van 2015, al liet hij toen wel zijn liefde voor het Belgische publiek blijken door een uitgesponnen XXL-versie van “Let Love Rule” te brengen. Een gelijkaardig tafereel is ook dit jaar niet uitgesloten, zeker gezien hij van de organisatie een dik halfuur extra speeltijd krijgt. 



De twee uur opvullen zal geen probleem zijn. De karrevracht aan hits is goed gevuld met een hele hoop uitschieters uit zijn langlopende carrière. Of wat dacht je van “Fly Away” en “Are You Gonna Go My Way”? De melige toer zal hij dan weer kunnen opgaan met “American Woman”, "I'll Be Waiting" en “It Ain’t Over ‘Til It’s Over” waar hij zijn romantische ziel op zal kunnen ontbolsteren. Materiaal genoeg om de weide te kunnen inpakken en te tonen dat hij anno 2024 nog altijd een relevante headliner is voor een festival als Rock Werchter.

Rep je naar de Main Stage op




Beleef Rock Werchter live vanop de eerste rij dankzij Pickx via deze link. Bekijk de hoogtepunten van het festival in de Proximus VOD-catalogus.

Geschreven door Dansende Beren

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top