Het beste everzwijn van het land

Nieuws | Het beste everzwijn van het land

Door Pickx

Deel dit nieuws

Foto 1
Obelix wist het al: er gaat niets boven een lekker stukje everzwijn. Nu alleen nog de beste locaties vinden om dat gegeerd wild op te peuzelen. Wij selecteerden 10 smakelijke restaurants voor jullie die allemaal graag met het betere stukje wild aan de slag gaan. Let wel: informeer op voorhand goed of er op de dag dat jij uit eten gaat daadwerkelijk everzwijn op het menu staat, want heel wat zaken werken met wisselende ingrediënten en dag-, week- en maandmenu's. We beginnen onze toch in de meest voor de hand liggende zaak, de hostellerie Le Sanglier des Ardennes in Durbuy waar Frédéric Caerdinael al 15 jaar de plak zwaait in de keuken.
 
Le Sanglier des Ardennes
Rue Comte d’Ursel 14
6940 Durbuy
http://www.sanglier-des-ardennes.be

De schone van boskoop

Het is maar een kleine stap van Durbuy naar hartje Antwerpen. In Boechout vind je het gekende restaurant De schone van boskoop terug, dat in meerdere opzichten een nauwe band heeft met appels. Niet alleen de naam van de zaak, ook het adres (Appelkant 10 in Boechout) kan niet toepasselijker zijn. Voor het betere wildgerecht zak je dit seizoen af naar dit memorabel restaurant.

De schone van boskoop
Appelkant 10
2530 Boechout
http://www.deschonevanboskoop.be

Barbizon

In de schaduw van Brussel houdt Alain Deluc al jarenlang vast aan een beproefd recept: combineer seizoensgebonden ingrediënten met een creatieve keuken. Belangrijk is hier dat het wild ook écht wild is, en geen dieren die vooraf speciaal gekweekt zijn voor de jacht. Ook leuk: in het park is een landingsplaats voor helikopters voorzien, zodat je meteen na de jacht aan tafel kunt.

Barbizon
Welriekendedreef 95
3090 Overijse / Jezus-eik
http://www.barbizon.be

Les Forges du Pont d'Oye

Anne en Richard Thiry baten in Habay-la-Neuve het hotelrestaurant Les Forges du Pont d'Oye uit. Tijd voor een gastronomisch weekendje dus! Rust en stilte verzekerd, want het hotel telt slechts 9 kamers. En als de honger opsteekt, zak je gewoon af naar het restaurant Plats Canailles de la Bleue Maison voor een lekkere maaltijd.

Les Forges du Pont d'Oye
6-7 rue du pont d'Oye
6720 Habay-la-Neuve
http://www.forgesdupontdoye.com

Hostellerie Le Prieuré Saint-Géry

Ooit al van Solre-Saint-Géry gehoord? In dit piepkleine dorpje vlakbij de Franse grens ligt Hostellerie Le Prieuré Saint-Géry, waar Vincent Cardinal momenteel furore maakt. In 1993 begonnen en amper drie jaar later had hij al zijn eerste Michelinster beet. Meer zelfs: sinds dit jaar heeft hij er twee gekregen van de kritische Franse recensenten.

Hostellerie le Prieuré Saint-Géry
9 Rue Lambot
6500 Solre-Saint-Gery
http://www.prieurestgery.be

Hotel Zur Post

Geen enkel excuus meer om niet naar de Oostkantons te reizen. Als je van plan bent om ter plekke van de betere wildgerechten te genieten, Houd dan zeker halt bij Hotel Zur Post in St.Vith. Voor 70 (vijf gangenmenu) tot 100 euro (zeven gangenmenu) per persoon maak je er een gastronomische belevenis mee!

Hotel Zur Post
Hauptstraße 39
4780 St.Vith
http://www.hotelzurpost.be

La Fontanella

Restaurant La Fontanella in La Roche-en-Ardenne, vlakbij het parc naturel des 2 Ourthes, zal je bankrekening niet plunderen. De voorgestelde menu's blijven bescheiden van prijs. In ruil krijg je degelijke gerechten van een keukenteam met een voorliefde voor het jachtseizoen. Zo horen we het graag!

La Fontanella
Rue Châmont 32
6980 La Roche-en-Ardenne
 http://www.la-roche.be/indexnl.php

Green

In restaurant Green in het Vlaams-Brabantse Aarschot hebben ze dit seizoen ook aan de wildliefhebbers gedacht. Ga zeker voor de terrine van everzwijn en ganzenlever met rode biet, maar vergeet de rest van de kaart niet! Patrijs, wilde eend, hert, ze staan allemaal op het menu.

Gasthof Ter Venne/Green
Diepvenstraat 2
3201 Langdorp
http://www.tervenne.be/green

De Carillon

Hartje Mechelen, de thuisbasis van de Mechelse Koekoek, is wel de laatste plaats waar je everzwijngerechten verwacht. Stap toch maar eens binnen in De Carillon, waar ze je deze periode gerookte everzwijnham en een paté van ree met mangodressing voorschotelen.  In een verbluffend decor (met de Sint-Romboutstoren als overbuur) geniet je er van een gastronomisch wildavontuur.


De Carillon
Steenweg 8
2800 Mechelen
http://www.decarillon.be

L'Ancien Hôpital

We kunnen deze reeks niet afsluiten zonder een restaurant te vermelden uit Saint-Hubert, de hoofdstad van de jacht. Sinds 2005 baten Hans en Ann Swaan in dit voormalige hospitaal een wijnbar, restaurant en hotel uit. Anders gezegd: je hoeft niet speciaal voor één enkel wildgerecht naar Saint-Hubert af te zakken, je kan je culinaire trip combineren met een aangenaam verblijf.

L'Ancien Hôpital
Rue de la Fontaine 23
6870 Saint-Hubert
http://www.ancienhopital.be

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top