Code rood: Manchester United boezemt geen angst meer in

Sport | Manchester United leek vorig jaar weer de weg naar boven te hebben gevonden, maar dit seizoen dreigt het weer helemaal mis te lopen. De nederlagen volgen elkaar in sneltempo op. Niemand is nog bang van Manchester United. Ook Marcus Rashford kan de stap naar de echte wereldtop maar niet zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester United incasseerde al vijf nederlagen in negen wedstrijden. De crisis is ook te merken aan het niveau dat Marcus Rashford momenteel haalt. De aanvaller kent tot op heden geen geweldig seizoen. De voorgaande jaren deed hij het goed en iedereen binnen de club hoopte dat hij de ploeg mee naar de Engelse top kon stuwen. Rashford kent echter een zeer moeilijk seizoen. 

Man Utd kreeg te maken met blessures, interne onrust en een vormpeil van spelers zoals Rashford dat te wensen overlaat. In de competitie werden vier van de zeven matchen verloren, in de Champions League was Bayern München te sterk. Manager Erik ten Hag moet snel de neuzen weer in dezelfde richting proberen te krijgen.

Aanvallend niet goed genoeg

Manchester United heeft aanvallend momenteel geen overschot. Ze wisten amper zeven keer te scoren in zeven Premier League-duels. Het team werd ook al geplaagd door blessures, wat de cohesie niet ten goede kwam. Mannen als Luke Shaw, Lisandro Martinez en Raphaël Varane vielen uit, ook al is die laatste ondertussen terug fit.

Vooraan is Marcus Rashford een speler waarvan men meer had verwacht. Hij scoorde voorlopig nog maar een doelpunt. Zijn matige vorm zorgt voor veel twijfel, maar Ten Hag verdedigt zijn aanvaller. Hij zorgt voor het nodige gevaar en volgens de Nederlandse coach zal Rashford snel weer de doelpunten aaneenrijgen.

Optimisme

Ondanks deze lastige seizoensstart blijft Raphaël Varane optimistisch en stelt dat de ploeg zich met de besten kan meten. Alleen moeten de vele woorden ook eens worden omgezet in daden. In de competitie is er tegen Brentford geen excuus meer: er moet gewonnen worden.

Rashford zal de rug moeten rechten en weer de speler worden die het vorig jaar goed deed. Toen kwam hij aan 30 goals in 56 wedstrijden. Bij Manchester United verwachten en hopen ze dat hij snel weer zijn oude niveau haalt. De tijd begint immers te dringen…

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports! Eén keer per maand zendt Pickx+ ook een sportwedstrijd uit. Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top