Olivier Deman en Senne Lynen zetten Belgische traditie verder in Bundesliga

Sport | In de Bundesliga gaat de Belgische aandacht toch vooral uit naar Loïs Openda. In de schaduw van de aanvaller RB Leipzig zijn echter Olivier Deman en Senne Lynen zich goed aan het ontwikkelen. Het duo heeft zijn start niet gemist in de Bundesliga. Werder Bremen lijkt voorlopig twee koopjes te hebben gedaan. Lynen en Deman zetten de Belgische traditie verder en treden in de voetsporen van illustere voorgangers als Daniël Van Buyten, Filip Daems, Vincent Kompany, Koen Casteels, Marc Wilmots, Emile Mpenza en vele anderen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Werder Bremen ging afgelopen zomer shoppen in de Jupiler Pro League. Het betaalde 4 miljoen euro om Olivier Deman weg te halen bij Cercle Brugge, Senne Lynen kwam voor 2 miljoen euro over van Union SG. Beide Belgen hebben ondertussen toch wel al de nodige minuten op de teller staan, ook al draait het voorlopig niet al te best bij Werder Bremen.

Basisspelers

Senne Lynen streek in juli neer bij Werder Bremen en hij groeide al snel uit tot een vaste waarde. De defensieve middenvelder begon aanvankelijk nog op de bank en sinds de vijfde speeldag is hij echt titularis. Tegen FC Köln wist hij zijn eerste assist uit te delen voor zijn nieuwe werkgever.

Olivier Deman kwam aan het eind van de mercato naar Werder Bremen. Hij groeide al zeer snel uit tot een basisspeler. De linkerflankspeler, die de laatste wedstrijd miste wegens ziekte, toonde zich al met 1 goal en 1 assist. De kans is zeer groot dat hij dit weekend tegen Borussia Dortmund weer in de basis zal staan.

De weg richting het EK in… Duitsland

Doordat beiden wekelijks aan de bak komen in de Bundesliga, lopen ze ook in de kijker van Domenico Tedesco. Die laatste haalde Deman al bij de selectie en liet hem al debuteren. Hij gaf zelfs aan dat Deman momenteel de tweede keuze is achter Arthur Theate. Deman speelt bij Werder Bremen op de linkerflank, die hij helemaal mag bestrijken. Het systeem bij de Belgen is met vier achteraan toch anders. Deman lijkt voorlopig wel een grote kanshebber om komend jaar in Duitsland het EK mee te maken met België.

Lynen werd nog niet opgeroepen. Centraal op het middenveld is er enorm veel concurrentie bij de Rode Duivels en voorlopig komt hij nog niet in aanmerking voor een selectie. Daarvoor zal hij nog wat nadrukkelijker in the picture moeten komen bij Werder Bremen. Met een 6 op 21 en een veertiende plaats zijn de resultaten voorlopig niet al te best. De komende weken moeten er punten worden gesprokkeld. Met Dortmund wacht alvast een zeer stevige tegenstander.

Het programma voor de 8ste speeldag in de Bundesliga op Eleven Sports:

Vrijdag 20 oktober

Zaterdag 21 oktober
Zondag 22 oktober
Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top