Geflopt bij Braga, maar nadien wel spits van wereldklasse geworden

Sport | Diego Costa was een van de smaakmakers bij Atlético Madrid en kende ook een mooie tijd bij Chelsea. De aanvaller, die met zijn fysieke manier van spelen ook wel voor de nodige controverse zorgde, werd door Sporting Braga naar Europa gehaald.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Diego Costa zette zijn eerste voetbalstappen in zijn geboorteland Brazilië. Hij werd opgeleid bij Barcelona EC, een club uit São Paulo, waar hij echter nooit voor de eerste ploeg uitkwam. Tijdens een jeugdtoernooi, waarin hij tijdens de eerste partij een rode kaart kreeg, trok hij de aandacht van de bekende Portugese voetbalmakelaar Jorge Mendes. Die wist hem naar de Portugese club Sporting Braga te loodsen.

Moeilijke integratie

Dat was een grote stap voor de toen nog maar 17-jarige Costa. Hij mocht eerst aanpassen bij de beloften van Braga, maar de integratie verliep niet zonder slag of stoot. Hij voelde zich eenzaam en had ook moeite om zich aan te passen aan het koelere klimaat. Dat had ook zijn weerslag op zijn prestaties.

Braga besloot om hem nadien uit te lenen aan tweedeklasser FC Penafiel. Daar wist hij best wel goed te presteren met 5 goals in 13 duels. Opvallend genoeg kwam Atlético Madrid hem daar op het spoor en zij legden hem meteen vast. De Spaanse topclub liet hem nog een jaar rijpen bij Braga. Maar na amper 9 duels, met daarin 1 goal, trok hij de deur definitief achter zich dicht in Portugal.

Wereldster

In Portugal liet Costa zich niet echt opmerken, maar de Braziliaanse spits -die nadien de Spaanse nationaliteit zou verkrijgen- zou wel van zich laten horen in Spanje. Hij maakte op huurbasis furore bij Rayo Vallecano, waarna hij drie fantastische jaargangen kende bij Atlético Madrid.

De aanvaller, die een neus voor goals had maar ook een straatvechter was op het veld, zou nadien ook sterk presteren bij Chelsea (59 goals in 120 duels). De voormalige Spaanse international (10 goals in 24 interlands) is vandaag 35 jaar en speelt momenteel weer in Brazilië voor Botafogo.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top