De toekomstige Rode Duivels: Joyeux Masanka Bungi onder de vleugels van RB Leipzig

Nieuws | De redactie van Pickx werpt elke week een blik op een jong voetbaltalent dat in de toekomst mogelijk een rol zal spelen bij de Rode Duivels. Vandaag is het de beurt aan Joyeux Masanka Bungi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Racing Genk hebben ze een jeugdopleiding van een zeer hoog niveau. Spelers als Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en tal van anderen braken er via de eerste ploeg door. Er zijn echter ook jongens die er hun jeugdopleiding voor een deel afwerkten en nadien via een buitenlandse club de stap naar een eerste ploeg konden zetten.

Ex-talent van KRC Genk

Dat was onder meer het geval voor spelers als Dennis Praet, Yannick Carrasco, Divock Origi en nog een aantal anderen. Joyeux Masanka Bungi hoopt in hun voetsporen te treden de komende jaren. Genk verloor dit jaar de nodige talenten aan buitenlandse clubs.

"Ik vind dat er dit seizoen een paar ‘De Bruyne’s’ zijn vertrokken. Ik heb het daar moeilijk mee. Iemand als Mika Godts trok naar Ajax en dat is o zo jammer, want wij hebben er veel energie ingestoken en zijn familie een enorm voorstel gedaan. Madi Monamay trok naar Leverkusen en Andras Nemeth naar Hamburger SV. Dat waren toch drie zeer talentvolle jongens. Het is zoals een fruitboer die alle energie in zijn boomgaard steekt, maar de vruchten niet kan plukken”, zei voormalig Genk-voorzitter Jos Vaessen enkele maanden geleden.

Bungi speelde in het verleden voor Anderlecht, White Star Brussels en van 2017-2022 voor Racing Genk. Op 1 januari koos hij voor een overgang naar RB Leipzig, waar hij momenteel een vaste waarde is bij de U17. Hij was er in 11 duels goed voor 2 goals en 1 assist.

Droomprofiel voor Tedesco

Bungi is een linksachter met aanvallende impulsen. Hij heeft kracht en snelheid en daarmee past hij als gegoten in de visie van Leipzig. Zij staan voor snel en energiek voetbal en dat zijn kwaliteiten waarmee de 16-jarige Belg het best omschreven kan worden.

De talentvolle speler maakt deel uit van de U17 van België en als hij zich de komende jaren weet door te zetten bij Leipzig, kan hij zeker in beeld komen van de Rode Duivels. Op de linksachter hebben de Rode Duivels immers geen weelde. Bovendien is Tedesco een leerling van…. RB Leipzig.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top