VIDEO: Had de tweede goal van SK Beveren (vs. Lommel) afgekeurd moeten worden

Sport | De Freethiel was zondagnamiddag getuige van een opmerkelijke remonte. Vijf minuten voor tijd leek Igor Vetokele de match tussen SK Beveren en Lommel helemaal dood te doen met een tweede Lommelse goal; maar dat was buiten de (plots opwakkerende) vechtlust van de thuisploeg gerekend. Beveren scoorde nog 2x in blessuretijd en sleepte zo alsnog een puntje uit de brand.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat punt werd door spelers én fans gevierd als een overwinning. Want gedurende de hele 90 minuten leek niets erop te wijzen dat SKB de nodige vechtlust in de schaal zou kunnen gooien om de (ook niet overtuigende) bezoekers van de drie punten te houden. Maar in het slot begon het te spoken op de Freethiel.

Bij aanvang van de blessuretijd knikte aanvoerder Bateau de aansluitingstreffer voorbij De Busser en toen Lommel bij de aftrap na dat doelpunt de fout maakte om de bal - via De Busser - gewoon naar voor te kegelen in plaats van de match volwassen uit te spelen; voelde iedereen in het stadion dat er nog een mirakel in de maak was. En zo geschiedde... Ismaheel zette zich goed door op links en Lommelverdediger De Grand schoof het leer ongelukkig in eigen doel.

Delirium bij de thuisploeg; ongeloof bij de bezoekers. In die mate zelfs dat niemand quasi bij Lommel ging protesteren over de fase waarbij De Grand het leer in eigen doel werkte. Maar op de beelden blijkt dat de linksachter van de Limburgers mogelijk een duw kreeg van de Beverse aanvaller Yousef Salech. Oordeel zelf of de goal al dan niet had moeten worden afgekeurd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top