Feest in Brussel met derby tussen RSC Anderlecht en RWDM

Sport | De interlandbreak ligt achter de rug. In de Jupiler Pro League staat speeldag 15 op het programma. Met Anderlecht - RWDM staat er een ouderwetse Brusselse derby op je te wachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag openen STVV en Royal Antwerp FC de debatten. De partij vat aan om 20u45. De Kanaries doen het niet onaardig, maar de laatste twee speeldagen verloren ze vier punten door twee goals in de extra tijd. Antwerp is na de demonstratie tegen Standard klaar voor een volgende driepunter.

Standard onder druk

Zaterdag om 16u ontvangt Cercle Brugge KAS Eupen. De Bruggelingen tankten vertrouwen met een punt in de Brugse derby, terwijl Eupen elk punt kan gebruiken in de degradatiestrijd. In de strijd om het behoud is het treffen om 18u15 tussen Sporting Charleroi en KVC Westerlo zeer belangrijk. Het verschil tussen de twee ploegen bedraagt amper twee punten in het voordeel van de Zebra’s.

De dag wordt afgesloten met een topduel tussen Standard en KRC Genk. De Rouches boekten een povere 17 op 42 en na de 6-0-nederlaag van vorige week op de Bosuil moéten de troepen van Carl Hoefkens een reactie tonen tegen KRC Genk. De Limburgers staan ondertussen vlot in de top zes.

Nieuw zwart beest voor Anderlecht?

Zondag staat om 13u30 die andere topper van de speeldag genoteerd: AA Gent - Union SG. De Brusselaars staan riant aan de leiding en AA Gent telt al acht punten minder. De Buffalo’s kunnen zich dus geen nederlaag veroorloven. Bij een zege van Union SG wordt de kloof stilaan heel groot met de rest.

Om 16u gaat Club Brugge op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven. Ronny Deila & co moeten daar gaan winnen, anders gaat het wel heel warm worden onder de voeten van de Noor. Na een 7 op 24 staat Club zevende en puntenverlies is uit den boze.

Om 18u30 mogen we ons opmaken voor een Brusselse derby in het Lotto Park. Anderlecht ontvangt RWDM. De bezoekers tankten vertrouwen door op de vorige speeldag te winnen in Eupen. RSCA pakte een punt op het veld van AA Gent. Nadat ze op speeldag 1 de eerste Brusselse derby al verloren van Union SG (ondertussen het zwarte beest voor RSCA), wil Anderlecht deze keer wel uitpakken met een zege in een burenstrijd.

De speeldag wordt om 19u15 afgesloten met een wedstrijd tussen KV Kortrijk en KV Mechelen. De Maneblussers wisten na het ontslag van Steven Defour een 4 op 6 te boeken. Voor Besnik Hasi wordt het zijn eerste duel als coach van KV Mechelen. Uitgerekend tegen het KV Kortrijk van zijn voormalige ploeg bij Anderlecht, Glen De Boeck.

Het programma voor de 15de speeldag in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 24 november

Zaterdag 25 november

Zondag 26 november

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top