Bedachtzaamheid bij Rode Duivels is uit den boze tegen Oekraïne

Sport | In hun laatste groepswedstrijd op dit EK nemen de Rode Duivels het woensdag om 18 uur op tegen Oekraïne.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een frisse wind. De overwinning op Roemenië van afgelopen zaterdag gaf de Belgische burger moed en, nog belangrijker, zorgde ervoor dat België op de tweede plaats belandde in groep E op het EK 2024. Maar in aanloop naar de derde en laatste speeldag van de groepsfase zijn de kaarten allesbehalve geschud en kunnen zich nog tal van scenario's ontspinnen in onze poule.

Een gelijkspel kan volstaan, maar...

Mathematisch gezien zijn de Rode Duivels nog niet zeker van de achtste finales. Niettegenstaande dat de Belgen hun lot in eigen handen hebben, delen de vier landen hetzelfde aantal punten (3) en kunnen ze allemaal nog doorgaan naar de knock-outfase. Dat gezegd zijnde, kunnen de troepen van Domenico Tedesco bij een absoluut rampscenario nog steeds afzakken naar de bodem van de groep.

Zo'n nachtmerrie zou werkelijkheid kunnen worden als de Belgen verliezen en Roemenië punten pakt tegen Slowakije. Om die koortsdroom te vermijden, hebben Kevin De Bruyne en co. er alle belang bij om niet met de rekenmachine in het achterhoofd te voetballen tegen Oekraïne. Zeker omdat een driepunter een makkelijkere tegenstander oplevert in de achtste finales. Het groepshoofd treft namelijk een land dat derde eindigde in een andere poule. In elk ander scenario zouden we in de volgende ronde een sterke tegenstander treffen. Alle remmen los en ten aanval dus.

Volg de wedstrijd tussen België en Oekraïne deze woensdag vanaf 17u50 via Sporza op VRT 1 .

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top