Duik achter de schermen bij de olympische droom van de Belgian Cats

Sport | De olympische route van de Belgian Cats begint op 29 juli met een wedstrijd tegen Duitsland in Rijsel. Om je helemaal onder te dompelen in de medailledromen van de Belgische nationale basketbalploeg zendt Pickx+ de documentaire ‘In de ban van de ring’ uit, die hen volgt tot in Frankrijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de tweede keer in hun geschiedenis mogen de Belgian Cats zich klaarmaken voor de Olympische Spelen. Op 29 juli spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Duitsland in Rijsel. Op 1 augustus staan ze tegenover basketbalgigant de VS en op 4 augustus spelen ze tegen Japan in groep C van het vrouwelijke olympische basketbaltornooi. Die twee laatste tegenstanders geven ons flashbacks naar de nederlaag tegen Japan in de kwartfinales van de vorige Olympische Spelen en de nederlaag tegen de VS tijdens de kwalificaties voor Parijs. De Cats zijn echter strijdvaardig en steken hun medaille-ambities niet onder stoelen of banken. “We hebben veel geleerd. De mindset is nu anders”, zei Antonia Delaere tegen Sporza.

De eerste rang

Die strijdvaardigheid zagen we al toen de ploeg van coach Rachid Meziane afgelopen februari tegenover de Amerikanen stonden in het Sportpaleis in Antwerpen. De Amerikaanse vrouwen wonnen de laatste zeven edities van de Olympische Spelen en wonnen in totaal al negen keer. De Cats wist het uiteindelijk niet te halen, maar speelden wel een wedstrijd van een uitzonderlijk hoog niveau. Het werd met een eindstand van 79-81 razend spannend. De kers op de taart volgde toen de Cats na Senegal ook Nigeria versloegen en hun kwalificatie verzekerden.

Dat geweldige parcours vol tegenslagen en euforische hoogtepunten is op de gevoelige plaat vastgelegd in de documentaire ‘In de ban van de ring’. Die is op donderdag 27 juni om 22u15 te bekijken op Pickx+. Verwacht je aan exclusieve beelden achter de schermen, interviews met atleten en een unieke inkijk in de emoties en de hechtheid van de ploeg.

‘In de ban van de ring’ is vanaf donderdag 27 juni beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+!

‘In de van van de ring’ is op vrijdag 28 juni om 22u15 te zien op Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top