Pickx festivaltip: Róisín Murphy op Rock Werchter 2024

Muziek | Het aftellen is begonnen: deze week wordt Werchter weer omgetoverd tot het epicentrum van het muzieklandschap. Op de line-up prijken opnieuw een honderdtal indrukwekkende acts, waardoor het wederom moeilijk is om een planning te maken. Onze tip? Róisín Murphy!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er mag al eens gedanst worden op een festival en op Rock Werchter zal dat op zaterdag mogelijk zijn tijdens de set van Róisín Murphy. De Ierse zangeres werd bekend als lid van Moloko, waarmee ze in de jaren negentig en het begin van de nillies enkele fijne hits scoorde zoals “The Time Is Now”, “Sing It Back” en “Forever More”. De elektronische muziek is goed om je dansbenen op los te gooien, maar de nummers kunnen eveneens een moment zijn om de stembanden eens op volle kracht te laten meedraaien.



Nadat Róisín Murphy afscheid nam van Mark Brydon focuste de artieste zich op een solocarrière die van start ging met wat hits zoals het catchy “Let Me Know” of oorworm “Overpowered”. De Ierse verdween vervolgens een tijdje wat meer naar de achtergrond, maar heeft de afgelopen jaren een sterke comeback gemaakt met recentelijk nog een iets rustigere plaat met producer DJ Koze.



Live heeft Róisín Murphy intussen een sterke mix tussen solo materiaal en Moloko-nummers in de aanbieding die keer op keer zorgt voor een sfeervolle set. Een publiek dat uit hun dak gaat, is niet zeldzaam als de zangeres op het podium staat en wie haar al aan het werk zag, weet dat ook de outfits helemaal over de top gaan zijn.

Róisín Murphy staat erom bekend zeer veel van outfit te veranderen, waarbij er gewoon bergen kleren op het podium liggen en ze daar dan een blitse jas, gek hoofddeksel of blinkend accessoire van neemt om eventjes mee te paraderen.




Neem het niet te serieus en laat je eventjes volledig gaan met Róisín Murphy! Paradeer en dans mee met de excentrieke zangeres op zaterdag 6 juli van 22:05 tot 23:20 in The Barn! 

Beleef Rock Werchter live vanop de eerste rij dankzij Pickx via deze link. Bekijk de hoogtepunten van het festival in de Proximus VOD-catalogus.

Geschreven door Dansende Beren

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top