Rode Duivels azen op eerherstel na wanprestatie tegen Oekraïne

Sport |

België en Frankrijk treffen elkaar maandag om 18 uur in de achtste finales van het EK 2024.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Rode Duivels starten als underdog tegen Frankrijk, en laat dat de rol zijn die Kevin De Bruyne en co. zo graag vervullen. Solliciterend voor de sympathy vote. In de schaduw van een topland als Frankrijk is een nederlaag niet schandelijk maar verwacht, en smaakt een zege des te zoeter.

De afgelopen jaren is Frankrijk uitgegroeid tot een ware kwelgeest voor België. De halve finale van het WK 2018 en de rematch in de Nations League in 2021 liggen nog vers in het collectief geheugen. Aanstaande maandag, om 18 uur, krijgen de Rode Duivels de kans om in Düsseldorf revanche te nemen op Les Bleus.

Sprankeltje hoop

Op papier zijn onze buren de favorieten. De troepen van Didier Deschamps zijn defensief solide en de aanvallende weelde is groot. Sinds het begin van het toernooi worden ze getipt als potentiële winnaars naast Engeland, Spanje en Portugal. Hun jongste triomfen spreken ook voor zich. Desondanks gloort er een sprankeltje hoop aan de kale horizon: de Franse wanprestatie op het vorige EK (uitgeschakeld in de achtste finales door Zwitserland) bewees dat topfavorieten ook een mindere dag kunnen hebben, en hun stroeve groepsfase op dit EK doet vermoeden dat de Fransen niet in topvorm verkeren.

De ploeg van Domenico Tedesco zal op z'n allerbest moeten zijn als ze de WK-finalisten willen kloppen. Uiteraard zullen Romelu Lukaku en co. het beter moeten doen dan in de groepsfase, waar België door het oog van de naald kroop en op de tweede plaats eindigde na een non-match tegen Oekraïne. De ontgoochelende brilscore riep veel vragen (en twijfels) op bij de fans, die na afloop hun onvrede uitten – tot ongenoegen van de Duivels.

Maandag zullen Duivels én fans aan hetzelfde zeel moeten trekken om de zege weg te kapen. Onze nationale elf zullen alle steun kunnen gebruiken.

Volg de achtste finale op het EK 2024 tussen Frankrijk en België deze maandag vanaf 17u10 via Sporza op VRT 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top