Red Flames spelen voor plaats in A-divisie van Nations League tegen Spanje

Sport |

Het Belgische vrouwenelftal speelt dinsdag om 19 uur in Spanje de laatste kwalificatiewedstrijd voor Euro 2025.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kwalificatie voor Euro 2025 zal via de play-offs moeten voor de Red Flames. De Belgen verloren alle hoop op rechtstreekse kwalificatie voor Zwitserland toen ze vrijdag in Sint-Truiden met 3-0 verloren van Denemarken. Komende dinsdag spelen de troepen van Ives Serneels, die de derde plaats bekleden, hun laatste groepswedstrijd tegen Spanje met maar één doel voor ogen: in divisie A van de Nations League blijven.

Voorbereiding op de play-offs

Om dat doel te bereiken, moeten ze het minstens zo goed doen als Tsjechië, dat als vierde in de groep naar Denemarken afreist en, nog belangrijker, hetzelfde aantal punten heeft als de Red Flames nadat ze afgelopen weekend voor een verrassing zorgden tegen de Spanjaarden. Janice Cayman en co. weten dat hen een zware taak wacht tegen de Spanjaarden, die onze landgenoten afgelopen april op eigen bodem vernederden (0-7).

De klepper van deze groep, Spanje, zit midden in z’n voorbereiding op de Olympische Spelen en is daarom misschien haalbaarder dan ooit. De Belgen moeten zich ondertussen klaarstomen voor de play-offs tegen teams uit de B en/of C-competities, die er snel aankomen.

Volg de wedstrijd tussen Spanje en de Red Flames deze dinsdag om 19 uur op VRT Canvas.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top