Club Brugge en Union trappen het nieuwe seizoen af met de Belgische Supercup

Sport |

Club Brugge neemt het zaterdag om 20 uur op tegen Union SG in het Jan Breydelstadion, met de Belgische Supercup als inzet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Regerend landskampioen Club Brugge neemt het op tegen uittredend bekerwinnaar Union in de Belgische Supercup, die aanstaande zaterdag om 20 uur gespeeld wordt in het blauw-zwarte bastion. Club, dat van alle clubs in België de meeste Supercups op z’n palmares heeft staan, wordt door z’n geschiedenis en status in de favorietenrol geduwd, terwijl underdog Union op zoek gaat naar z’n allereerste Supercup.

Wie volgt Antwerp op?

Uit welke stad de opvolger van Antwerp komt, is echter nog geen uitgemaakte zaak. De Brusselse club, die aan het einde van het vorige seizoen net naast de landstitel greep in Brugge, stijgt sinds z’n terugkeer op het hoogste niveau boven zichzelf uit. De voorbije jaren zette Union zich op de kaart als dé uitdager van de klassieke topploegen, ook al volgde er na elk seizoen een uittocht van sterkhouders en coaches. Hoe de ploeg zal presteren onder kersverse coach Sébastien Pocognoli is echter nog een groot vraagteken.

In het Venetië van het Noorden is het moreel duidelijk hoog na de onwaarschijnlijke comeback van vorig seizoen in de Champions’ Play-offs en de puike resultaten in de Europa League. De troepen van Nicky Hayen weten dat hun competitiestart nu stukken beter moet om zich een nieuwe miraculeuze inhaalrace komend seizoen te besparen.

Eén man in het bijzonder kan van goudwaarde zijn in dat nieuwe seizoen van Club Brugge: Gustaf Nilsson. De voormalige aanvaller van het Dudenpark ruilde deze zomer Brussel voor Brugge en wil zich zaterdag tegen zijn oude club bewijzen tegenover het Brugse supporterslegioen.

Volg op zaterdag 20 juli de Supercup tussen Club Brugge en Union SG vanaf 19u30 op DAZN Pro League 1, beschikbaar met de tv-optie Pickx Sports.

Wil je het nieuwe voetbalseizoen vanop de eerste rij beleven? Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op een duo-abonnement voor jouw favoriete ploeg!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top