Unieke verhalen in de Pickx Mix VOD-catalogus in augustus

Cultuur & kennis | De Pickx Mix VOD-catalogus puilt in augustus uit van de unieke verhalen, van de memoires van de vrouw van Elvis Presley en een waargebeurd verhaal van een doe-het-zelfbankier tot de levens van transgender sekswerkers. Dit vind je allemaal in de Pickx Mix VOD-catalogus in augustus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Zone of Interest

Tien jaar na het succes van ‘Under the Skin’ keerde filmmaker Jonathan Glazer terug met opnieuw een beklijvende en ontwrichtende film. ‘The Zone of Interest’ is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2014 van Martin Amis en gaat over Rudolf Höss (een rol voor Christian Friedel), commandant van het concentratiekamp Auschwitz. Samen met zijn vrouw Hedwige (Sandra Hüller) bouwt hij een gedroomd en banaal leventje op in een mooi huis met een paradijselijke tuin, maar dan wel vlak naast het concentratiekamp. De onnoemelijke horror die zich er dagelijks afspeelt staat in schel contrast met het bijna normale leven van de familie die net buiten de muren van de hel woont.

‘The Zone of Interest’ won de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes en de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film. Hüller greep met deze rol naast een aantal grote internationale acteerprijzen (deels omdat ze al in de prijzen viel voor ‘Anatomie d’une chute’), maar haar koude vertolking, die de film perfect dient, werd wel universeel met lof overladen.

‘The Zone of Interest’ is vanaf 1 augustus beschikbaar in de Pickx Mix VOD-catalogus

Priscilla

Na Baz Luhrmanns bombastische portret van rock-‘n-rollicoon Elvis Presley in 2022, is begin 2024 het antwoord verschenen van filmmaakster Sofia Coppola (‘Lost In Translation’). Zij besloot zich vooral te focussen op Priscilla Beaulieu (later Presley), wiens leven voorgoed verandert wanneer ze op een feestje de ongenaakbare ster Elvis ontmoet. Op het podium is hij larger than life, maar in een intieme sfeer is hij een steun in eenzame dagen, een kwetsbare beste vriend. De liefde tussen Elvis en Priscilla is meeslepend, teder, mythisch en turbulent.

Priscilla’, gebaseerd op de memoires van Priscilla Presley, werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Venetië, waar actrice Cailee Spaeny (‘Bad Times at the El Royale’, ‘On the Basis of Sex’) de prijs won voor Beste Actrice. De rol van Elvis is voor Jacob Elordi (‘Saltburn’, ‘Euphoria’).

‘Priscilla’ is vanaf 8 augustus beschikbaar in de Pickx Mix VOD-catalogus

Bank of Dave

De opmerkelijke Britse film ‘Bank of Dave’ vertelt het waargebeurde verhaal van David Fishwick. Nadat hij het als zakenman wist te maken en steenrijk werd, besloot hij zijn gemeenschap te steunen. In het lokale Burnley merkte hij dat kleine ondernemers geen leningen meer konden krijgen na de financiële crash van 2007-2008. Zijn oplossing: gewoon zijn eigen bank oprichten. Zo ontstond Burnley Savings and Loans, een bank die de gewone mens wilde helpen. Maar dat was niet naar de zinnen van de grote banken, die de concurrentie niet graag zagen komen. Wat volgde was een lange juridische strijd tussen David en Goliath.

De ervaringen van David Fishwick werden al vastgelegd in een docureeks voor Channel 4, maar nu is er ook de film ‘Bank of Dave’. De hoofdrol is voor de bekroonde acteur Rory Kinnear, bekend van ‘The Imitation Game’, ‘Skyfall’, ‘Men’ of de memorabele eerste aflevering van ‘Black Mirror’.

‘Bank of Dave’ is vanaf 26 augustus beschikbaar in de Pickx Mix VOD-catalogus

Kokomo City

Muziekproducente, zangeres, songwriter en tv-persoonlijkheid D. Smith schreef geschiedenis door de eerste transgender vrouw te worden in een primetime realityprogramma in de Verenigde Staten. In 2023 maakte ze haar filmdebuut met de rauwe en unieke documentaire ‘Kokomo City’.

Daarin richt ze de lens op vier zwarte transgender vrouwen die als sekswerker aan de slag zijn in Atlanta en New York City. In artistiek zwart-wit geven ze een inkijk in hun dagelijkse levens en hun beroep dat vaak het onderwerp is van controverse. ‘Kokomo City’ is een film vol energie, seks, uitdagingen en wijsheden.

Smith contacteerde naar eigen zeggen vijf regisseurs om haar te helpen om dit project te realiseren. Toen ze allemaal weigerden, besloot ze zelf een camera te kopen en haar visie in haar eentje tot leven te wekken. Een rauw en echt portret van een wereld die we vaak niet te zien krijgen, in beeld gebracht zonder franjes, bijzondere belichting of censuur.

‘Kokomo City’ is vanaf 11 augustus beschikbaar in de Pickx Mix VOD-catalogus

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top