Magnus blikt terug op 20 jaar uitzinnige muziek op Pickx+

Cultuur & kennis | Het is dit jaar twintig jaar geleden dat Magnus, de danceformatie van Tom Barman en C.J. Bolland, debuteerde met het album ‘The Body Gave You Everything’. Wat volgde was een dolle rit vol dolle shows en uitzinnige fans. In een exclusieve documentaire blikt Pickx terug op het verbluffende parcours van Magnus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tom Barman was al zo’n vijftien jaar actief met de alternatieve rockgroep dEUS toen hij met Magnus iets compleet nieuws uit de grond stampte. Hij sloeg de handen in elkaar met producer en remixer C.J. Bolland, een van de grondleggers van de Europese techno. Samen maakten ze opzwepende elektronische muziek met zeer dansbare beats en tonnen energie. In 2004 verscheen hun eerste album: 'The Body Gave You Everything', waarvan enkele nummers ook in Barmans eerste langspeelfilm ‘Any Way the Wind Blows’ te horen waren.

Magnus begon aan een ware verovering en speelde op festivals als Rock Werchter en Lowlands, maar het duurde wel tien jaar voor de groep nog eens nieuwe muziek uitbracht. In 2014 verscheen ‘Where Neon Goes to Die’, mer daarop onder andere de single ‘Singing Man’, in de ene versie ingezongen door Tom Smith van Editors en in de andere door grungelegende Mark Lanegan, die in 2022 overleed.

In 2017 kregen de fans van Magnus een whiplash te verwerken. Enerzijds verscheen met ‘Look at us now’ een best-of-album en de gelijknamige nieuwe single, maar anderzijds besloten Barman en Bolland ook om er definitief mee op te houden. In 2018 hielden ze nog een afscheidstournee met als klap op de vuurpijl een feestje in de AB.

Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van dat debuutalbum maakte Pickx de documentaire ‘Magnus – 20 jaar’, die zondagavond voor de eerste keer te zien is op Pickx+.

In de 25 minuten durende documentaire staat de iconische danceformatie nog een keertje in de schijnwerpers. Barman en Bolland blikken terug op de afgelopen twintig jaar, de stratosferische successen die ze wisten te boeken en de uitzinnige shows die ze wisten te spelen. De passie en toewijding druipen ervan af. Daarnaast komen ook (bekende) fans als Amber Broos, Tim Vanhamel en Matthieu Terryn aan bod om de invloed van Magnus toe te lichten.

Wil je dit eerbetoon aan een legendarisch band in première zien? Bekijk ‘Magnus – 20 jaar’ op 22 september om 22u55 op Pickx+!

Nog niet geabonneerd op Pickx+? Ontdek hier het volledige aanbod en hoe je toegang krijgt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top