Cynthia Bolingo gaat te rade bij Élodie Ouédraogo in 'Inspire'

Sport |

In de documentaireserie ‘Inspire’ ontmoet Cynthia Bolingo in haar voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs iconische figuren uit de Belgische sport. In de vierde aflevering, op 27 juni om 21u55 te zien op Pickx+, gaat ze te rade bij de ervaren Élodie Ouédraogo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Inspire’ dompelt je onder in de sportieve en privéwereld van Cynthia Bolingo, een atlete die op een missie is om energie en kracht te putten uit enkele van de meest succesvolle figuren die de Belgische sportwereld rijk is. Aan de hand van persoonlijke gesprekken verrijkt Cynthia zich met het advies en de ervaring van illustere olympische medaillewinnaars. De atleten in kwestie blikken terug op sleutelmomenten in hun carrière en bieden een uniek perspectief op de weg naar succes.

Cynthia biedt zo een exclusieve inkijk in het leven van een topatleet. Elk van de vijf afleveringen in de serie is een boeiende verkenning van de menselijke kant van sport, met aandacht voor de uitdagingen, opofferingen en triomfen die het pad naar excellentie kenmerken.

Moed van Élodie

In de vierde aflevering, die je komende donderdagavond kan zien, ontmoet de sprintster Élodie Ouédraogo. Zij kan als geen ander advies geven aan Bolingo, want ook zij blonk uit in de sprint tijdens haar carrière. Ouédraogo schitterde onder andere op het WK atletiek in 2007. In Sint-Joost-ten-Node veroverde de geboren atlete samen met haar teamgenoten de bronzen medaille op de 4x100 meter estafette. Ze brak maar liefst twee keer het nationale record.

In 2008 deden de Belgische sprintsters het nog beter, want dan werden ze tweede op de 4x100 meter op de Olympische Spelen in Peking. Acht jaar later werd dat zelfs goud, nadat het Russische team in een dopingschandaal gediskwalificeerd werd. In 2012 hing Ouédraogo haar loopschoenen aan de haak. Nu legt ze zich samen met Olivia Borlée toe op sportmode.

Bekijk de vierde aflevering van de documentairereeks ‘Inspire’ nu donderdag 27 juni om 21u55 op Pickx+. Ontdek het volledige aanbod van Pickx+!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top