De kwartfinales van het EK 2024 vinden dit weekend plaats

Sport |

België heeft zich niet weten te kwalificeren, maar aanstaande vrijdag staan er twee gedroomde kwartfinales op het programma van Euro 2024. Om 18 uur zal gastland Duitsland de degens kruisen met topfavoriet Spanje. Om 21 uur neemt Frankrijk, de boeman van de Rode Duivels, het op tegen het Portugal van vedette Cristiano Ronaldo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ongenaakbaar Spanje?

Spanje, het enige land dat van meet af aan indruk heeft gemaakt op dit EK, komt zowel verdedigend als aanvallend sterk uit de verf. De teamgenoten van wonderboys Lamine Yamal en Nico Williams spelen kwiek, vinnig, technisch en aanvallend voetbal en halen het maximale rendement uit hun balbezit. De verticaliteit van de Spanjaarden kan bressen slaan in het defensieve blok van de Mannschaft, die nog steeds met enkele onzekerheden kampt. Julian Nagelsmann weet dat Duitsland zal moeten excelleren om de laatste vier te bereiken. Kan veteraan Toni Kroos, die zijn allerlaatste wedstrijd zou kunnen spelen tegen het land dat hem zoveel heeft gegeven, voor een verrassing zorgen voor zijn thuisfans?

Iets later op de avond hoopt Cristiano Ronaldo zijn verblijf op zijn allerlaatste EK te verlengen. Daarvoor zal de Portugees de andere toernooifavorieten moeten uitschakelen. Frankrijk blijft, ondanks allesbehalve swingend spel, een zeer stugge tegenstander die vooral teert op schaakvoetbal en klasseflitsen. België ondervond dit nog maar eens aan den lijve. Kylian Mbappé en co. hebben de sleutel in handen. Kunnen ze de code van de Portugezen kraken?

Engeland moet wakker worden

In de andere tabelhelft hebben Engeland en Nederland al afgesproken met elkaar in de halve finale. Desalniettemin geloven hun tegenstanders in een stunt. Zaterdag om 18 uur nemen de Three Lions het op tegen Zwitserland, dat de ontstellend zwakke titelverdediger Italië uit het toernooi kegelde. De Zwitsers vormen een uitgekookt elftal dat van in z’n openingswedstrijd in topvorm verkeert, in tegenstelling tot de Engelsen, die door toedoen van de Slowaken aan de rand van de afgrond bengelden. Er is dus nog niets gespeeld.

In de laatste kwartfinale neemt Nederland het op tegen Turkije. Onze buren troffen in de achtste finale een haalbare kaart met Roemenië, en weten dat de tegenstand nu van een andere orde wordt. Arda Güler en co. hebben een geweldige prestatie neergezet tegen Oostenrijk, dat bovenaan z’n groep eindigde voor Frankrijk en... Nederland. Hun vastberadenheid en honger zou Oranje weleens parten kunnen spelen.

Volg de kwartfinales van het EK 2024 via Sporza op de VRT-zenders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top