Twee CPL'ers definitief opgeroepen voor Afrika Cup; vier anderen wachten op finale selectie

Sport | Op 13 januari gaan 24 Afrikaanse landen op zoek naar eeuwige roem in de Afrika Cup. Traditioneel zijn er heel wat spelers (en trainers) met een Belgische link actief op het Afrikaanse voetbalkampioenschap en dat is ook dit keer niet anders.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo zijn er momenteel al twee spelers uit de Challenger Pro League zeker van een plekje in de nationale selectie van hun geboorteland terwijl er nog vier anderen voorgeselecteerd werden en wachten vol ongeduld op de final cut van hun bondscoach.

Voor Zinho Gano (Zulte Waregem) en Ouparine Djoco (Francs Borains) zit het bange wachten er alvast op. Baciro Candé - de bondscoach van hun land Guinee Bissau - maakte vrijdagmiddag zijn definitieve selectie bekend en zowel Gano als Djoco werden gekozen om hun land te verdedigen op de komende Afrika Cup. Djoco reist af met twee selecties achter zijn naam; Gano zit aan vijf caps (en vier goals).

Guinee-Bissau staat alvast voor een stevige opdracht in de Afrika Cup; het nummer 103 van de FIFA-ranking moet het namelijk opnemen tegen Nigeria én Ivoorkust. Equatoriaal-Guinea is de vierde ploeg in de poule.

Voorselectie

Ondertussen wachten Souleymane Anne (SK Deinze), Alfons Amade (KV Oostende), Pape Sy (RFC Seraing) en Dries Arfaoui (SK Deinze) nog op een telefoontje van hun bondscoach. Anne en Amade krijgen op 25/12 nieuws vanuit Mauretanië; Pape Sy moet nog tot 03/01 wachten om te weten of hij vanuit de 55-koppige voorselectie geselecteerd wordt om de eer van Senegal te verdedigen. Ook de 18-jarige Arfaoui moet nog even op de tanden bijten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top