Wie weet Ilan Van Wilder op te volgen in de Ronde van Duitsland?

Sport | Renners die graag de grote klassiekers rijden zullen een vette kluif hebben aan de Ronde van Duitsland, die van 21 tot 25 augustus plaatsvindt. Echte bergritten of een finish op een col zitten er niet in, maar de proloog en vier etappes beloven wel wat spektakel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een jaar van de wielerkalender te zijn geschrapt, keerde de Ronde van Duitsland in 2018 terug. Deze zomer wordt de zesde editie sinds die herlancering gereden. In vijf dagen brengt het parcours ons van Beieren naar het Saardepartement. En net als vorig jaar begint de rittenkoers met een proloog van 2,9 kilometer in Schweinfurt, op woensdag 21 augustus.

Op donderdag trekt het peloton naar Heilbronn via een parcours met enkele moeilijke stukken. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat er een groot gat geslagen zal worden. Een massaspurt in Baden-Württemberg is de meest veilige voorspelling. Het hoogteverschil zal op de derde dag een grotere rol spelen, met een aankomst net na een korte, maar pittige klim in Schwäbisch Gmünd, een kolfje naar de hand van de puncheurs.

Slopende derde etappe

De derde volledige etappe van deze editie van de Ronde van Duitsland wordt door de organisatoren de zwaarste genoemd. Op zaterdag moet het peloton liefst 3.000 meter hoogteverschil slikken op een parcours van 212 kilometer. Dat maakt van deze rit, waarvan de aankomst in Villingen-Schwenningen ligt, de langste uit de geschiedenis van deze Ronde.

Op zondag wordt de slotrit gereden van deze Ronde van Duitsland. En opnieuw is die niet van de poes. De renners passeren bijvoorbeeld langs de wijnroute in het zuiden (de Deutsche Weinstrasse). De rit van 187 kilometer wordt beslecht met twee lokale rondjes in Saarbrücken.

Aan de start in Beieren zullen twaalf WorldTour-ploegen staan, waaronder het Soudal Quick-Step van Ilan Van Wilder, die vorig jaar nog de snelste was. De Belgische renner wist, mede dankzij ritwinst in Merzig, te eindigen als leider voor Felix Großschartner en Danny van Poppel.

De kalender van de Ronde van Duitsland op Pickx+ Sports 1:

Woensdag 21 augustus

  • Proloog: Schweinfurt – Schweinfurt (2,9 km)

Donderdag 22 augustus

  • Etappe 1: Schweinfurt – Heilbronn (177 km)

Vrijdag 23 augustus

  • Etappe 2: Heilbronn - Schwäbisch Gmünd (173 km)

Zaterdag 24 augustus

  • Etappe 3: Schwäbisch Gmünd - Villingen-Schwenningen (212 km)

Zondag 25 augustus

  • Etappe 4: Annweiler am Trifels – Saarbrücken (172 km)

Volg de Ronde van Duitsland van 21 tot en met 25 augustus op Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Op deze pagina vind je de volledige wielerkalender van Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top