Bayern München wil zijn suprematie herstellen en gaat voor niets minder dan de landstitel

Sport | De Bundesliga keert dit weekend terug! Bayern München en hun nieuwe coach Vincent Kompany zijn op een missie om orde op zaken te stellen in de Duitse hoogste voetbalklasse en de landstitel te heroveren van Bayer Leverkusen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Duits landskampioen Bayer Leverkusen opent de debatten vrijdag om 20u30 op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. Spelen de manschappen van Xabi Alonso nog steeds op een wolk na hun wonderseizoen? Bayern München is dan weer vastbesloten z'n heerschappij terug te claimen na elf opeenvolgende landstitels tussen 2013 en 2023. De troepen van Vincent Kompany beginnen hun competitiecampagne zondag om 15u30 bij VfL Wolfsburg. Borussia Dortmund en Eintracht Frankfurt staan zaterdag ook tegenover elkaar (20u30).

In Italië neemt Inter, dat vorige week gelijkspeelde in Genua, het zaterdag om 20u45 uur tegen Lecce. Een paar uur eerder, om 18u30, kijkt rivaal AC Milan Parma in de ogen. Het Atalanta van Charles De Ketelaere staat zondag om 18u30 tegenover Torino. Maandag om 20u45 gaat Juventus op bezoek bij Hellas Verona.

Er zijn ook een aantal mooie affiches in La Liga. FC Barcelona wil zaterdag om 19 uur voortborduren op de overwinning op Valencia tegen Athletic Bilbao. Daags nadien om 17 uur wil het Real Madrid van Thibaut Courtois iets rechtzetten tegen Real Valladolid na hun gelijkspel tegen Mallorca. Atlético Madrid sluit deze tweede speeldag zondagavond om 21u30 af met een veelbelovende wedstrijd tegen Girona, de verrassende derde van vorig seizoen.

In de Ligue 1 kende Olympique Lyon geen vliegende start en zal het zaterdag (17 uur) uit een ander vaatje moeten tappen in de wedstrijd tegen AS Monaco. Olympique Marseille, dat Brest van de mat speelde op de openingsspeeldag, treft zondag om 20u45 thuis Stade de Reims.

De affiches van het weekend:

Vrijdag 23 augustus

  • Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen: vanaf 20u30 op DAZN 1
  • FC Sevilla - Villarreal CF: vanaf 21u30 op DAZN 2

Zaterdag 24 augustus

Zondag 25 augustus

  • Real Madrid - Real Valladolid CF: vanaf 17u op DAZN 1
  • Atlético Madrid - Girona FC: vanaf 21u30 op DAZN 1
  • VfL Wolfsburg - Bayern München: vanaf 15u30 op DAZN 2
  • Torino FC - Atalanta Bergamo: vanaf 18u30 op DAZN 2
  • SSC Napoli - FC Bologna: vanaf 20u45 op DAZN 2
  • AS Roma - FC Empoli: vanaf 20u45 op DAZN 3
  • Olympique Marseille - Stade Reims: vanaf 20u45 op Pickx+ Sports 1

Maandag 26 augustus

  • Hellas Verona - Juventus FC: vanaf 20u45 op DAZN 1

Het internationale voetbal is terug! Volg het hele seizoen lang het beste van La Liga, Serie A, Ligue 1 en de Bundesliga op de DAZN Pro League zenders en Pickx+ Sports, die beschikbaar zijn als onderdeel van het Proximus Pickx Sports-pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top