Zit er na dit weekend een nieuwe leider op de troon van de Jupiler Pro League?

Sport | De vijfde speeldag van de Jupiler Pro League is aangebroken. Omdat de Europese midweekspeeldag tussen het competitievoetbal komt fietsen, werden twee toppers uitgesteld: Anderlecht - Racing Genk en Cercle Brugge - KAA Gent. Wie haalt er zijn voordeel uit?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De vijfde speeldag in de Jupiler Pro League opent zaterdag om 18u15 uur als KVC Westerlo het opneemt tegen OH Leuven. De Kemphanen willen zich herpakken na de rammeling van vorige week tegen de Buffalo's. Extra motivatie: ze tellen één punt achterstand op leider Anderlecht en kunnen alleen aan kop gaan.

Paars-wit, dat strijdt voor een plaats in de Europa League, komt dit weekend niet in actie, net als de andere twee ploegen die eind augustus nog in de Europese race zijn: Cercle Brugge en KAA Gent, die elkaar normaal deze week zouden bekampen in Jan Breydel. Ook die wedstrijd is uitgesteld om de ploegen die Europees actief zijn wat ademruimte te geven.

Union kan zich naast Anderlecht hijsen

Nog op zaterdag ontvangt Antwerp de buren van KV Mechelen in de Bosuil om 20u45. Een week na de nederlaag tegen Club Brugge zal de Great Old erop gebrand zijn om de draad weer op te pikken. Over blauw-zwart gesproken, Hans Vanaken en co. staan zondag om 13u30 tegenover Dender, de verrassende nummer drie van onze competitie. Kan de promovendus, die twee punten minder telt dan Anderlecht, zijn rol als dé revelatie van dit seizoensbegin bevestigen door de Bruggelingen te kloppen en paars-wit in te halen in het klassement? Het zou een stunt van formaat zijn.

Om 16u ontvangt hekkensluiter Sint-Truiden Union in Stayen. De manschappen van Sébastien Pocognoli kunnen zich naast Anderlecht hijsen in het klassement als ze winnen in Limburg. Om 18u30 kruist Standard de degens met Beerschot op Sclessin. De missie: scoren en liefst winnen. De Rouches hebben voorlopig dan wel de minste tegendoelpunten geslikt, ze scoorden ook het minst van alle ploegen in 1A. Sporting Charleroi staat dan weer voor een zware opgave tegen KV Kortrijk om 19u15 in Mambourg.

Het programma van speeldag 5 in de Jupiler Pro League op DAZN Pro League:

Zaterdag 24 augustus

Zondag 25 augustus
  • FCV Dender EH - Club Brugge (vanaf 13u10 op DAZN Pro League 1)
  • STVV - R. Union St.-G. (vanaf 15u55 op DAZN Pro League 1)
  • Standard de Liège - Beerschot (vanaf 18u10 op DAZN Pro League 1)
  • Sporting Charleroi - KV Kortrijk (vanaf 18u55 op DAZN Pro League 2)
De bal rolt eindelijk weer op de Belgische velden! Wil je niets missen van de actie? Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de DAZN Pro League zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app en de website pickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te bekijken wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top