Zinderende moordzaak, decadent drama en paranormaal mysterie: de tv-optie Pickx Mix in september

Series |

De tv-optie Pickx Mix is in september doorspekt van het drama en mysterie: van luxejachten waar het personeel zich afbeult voor de jetsetelite over een bloedstollende whodunnit tot paranormale verschijnselen op de Amerikaanse prairie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Below Deck (seizoen 11)

Een populaire reality-reeks over het reilen en zeilen achter de schermen van peperdure luxejachten en hun privébemanning. Het personeel dat luxueuze chartercruises bemant, beult zich af om de jetsetters op hun wenken te bedienen. De show puilt uit van de weergaloze landschappen, wilde feestjes, braspartijen, verleiding en decadentie.

Het elfde seizoen speelt zich af op het helblauwe water rond het paradijselijke eiland Grenada. Aan boord heerst een zeer strikte hiërarchie en een ijzeren discipline; zij die het personeel aansturen vertonen autocratische, haast dictatoriale trekjes. De gasten zijn bijna net zo interessant als de bemanning en kunnen onderverdeeld worden in drie categorieën: zakenmannen, schatrijke gepensioneerden en jonge, zelfingenomen nouveaux riches.

Ook de bemanning, die zich uit de naad werkt om fooien op te strijken, is onder te verdelen in drie groepen: dek, interieur en chef-kok. De dekteams bestaan uit 3 tot 5 mensen. Zij zorgen ervoor dat de hele buitenkant van het schip schoon blijft, dat er gewerkt wordt en dat er wateractiviteiten plaatsvinden. Het interieurteam bestaat meestal uit 2 à 3 mensen: zij moeten de gasten van drank voorzien, verzorgen de catering en staan in voor het onderhoud van het interieur. De chef-kok is verantwoordelijk voor álle maaltijden van de opvarenden.

Het helse tempo waaraan het personeel z’n werk moet uitvoeren, maakt de momenten waarop er stoom afgeblazen mag worden des te intenser. Losbandige feestjes zijn de ultieme uitlaatklep, en niet zelden gebeuren daar dingen die het daglicht niet mogen zien. De ongeschreven regel don’t shit where you eat wordt duchtig met de voeten getreden, de flinterdunne scheidingslijn tussen werk en privé flagrant overschreden. Uiteraard komen die geheimen vaker wel dan niet aan het licht, en moeten de verantwoordelijken al dan niet spitsroeden lopen. Drama verzekerd!

Smul van het drama, de verleiding en de scabreuze decadentie in ‘Below Deck’, vanaf 16 september elke werkdag om 18u45 op STAR Channel. Volg het op tv, in de Pickx app en op pickx.be.

The Marlow Murder Club

De tv-bewerking van ‘The Marlow Murder Club’, gebaseerd op de boekenreeks van de Britse auteur Robert Thorogood, speelt zich af in het pittoreske stadje Marlow en volgt de gepensioneerde archeologe Judith Potts (Samantha Bond). Tijdens een van haar avondzwemsessies in de rivier wordt ze opgeschrikt door een geweerschot in de tuin van haar buren. Ze concludeert dat haar buurman werd neergeschoten.

In eerste instantie wimpelt de lokale politie haar af, maar wanneer het vermiste stoffelijk overschot aangetroffen wordt, start een onderzoek. Judith wordt aangemaand om zich niet met de zaak te bemoeien, maar daar heeft ze geen oren naar. Koppig en vastberaden bijt ze zich vast in de zaak en schakelt daarbij de hulp in van hondenuitlater Suze (Jo Martin, ‘Doctor Who’) en domineesvrouw Becks (Cara Horgan).

Als het speurtrio al snel nog twee moordslachtoffers ontdekt, wordt duidelijk dat een seriemoordenaar actief is in Marlow. Maar wat verbindt de drie slachtoffers met elkaar en waarom blijkt de hoofdverdachte telkens een waterdicht alibi te hebben?

Staat de detective in jou te springen om deze moordzaak te kraken? ‘The Marlow Murder Club’, vanaf 16 september op BBC First. Volg het op tv, in de Pickx app en op pickx.be.

Curse of Skinwalker Ranch

Bestaan aliens echt, of zijn ze een product van het menselijk brein in een poging om mysterieuze verschijnsels te verklaren? Het vijfde seizoen van de populaire serie ‘Curse of Skinwalker Ranch’ van History Channel zoekt naar antwoorden in het zog van rancheigenaar Brandon Fugal en zijn team, onder leiding van hoofdonderzoeker Erik Bard en astrofysicus dr. Travis Taylor. Kunnen zij de waarheid onthullen achter het beruchte, 512 hectare grote terrein in het noordoosten van Utah, waar het stikt van de vermeende UFO- en paranormale activiteit?

Aan de hand van geavanceerde technologie en jarenlange expertise tracht ‘Curse of Skinwalker Ranch’ de waarheid te achterhalen op deze UFO-hotspot, waar vliegende schotels, mysterieuze lichten, onbekende ziektes en gedaanteverwisselende monsters schering en inslag blijken te zijn. Raadselachtige verschijnselen, zoals willekeurige dierverminkingen, worden tot op het bot uitgeplozen.

De term ‘huidwandelaar’, waar Skinwalker Ranch naar verwijst, is afkomstig uit de Navajo-cultuur. Volgens de overlevering zijn skinwalkers “kwaadaardige heksen die kunnen veranderen in een dier of mens”. De legende vertelt dat de Navajo tijdens een periode van vijandigheid tussen de Ute- en Navajo-stammen huidwandelaars in de strijd hebben geworpen, die nog steeds het land zouden bevolken.

In 1994 kocht de familie Sherman het land, waar ze getuige waren van enkele onverklaarbare fenomenen, zoals een reusachtig wolfachtig wezen, mysterieuze zwaailichten, vliegende objecten, graancirkels en veeverminkingen. De Shermans hield het slechts twee jaar uit en verpatsten hun landgoed. Robert Bigelow, de oprichter van het National Institute for Discovery Science, gebruikte het spookhuis als onderzoekscentrum. In 2016 werd de ranch opnieuw verkocht, dit keer aan vastgoedmagnaat Brandon Fugal.

‘Curse of Skinwalker Ranch’ is vooral een trip doorheen de fascinerende wereld van de UFO-adepten en zelfverklaarde ‘paranormaal onderzoekers’. Het blootleggen van de waarheid is bijkomstig, het draait vooral rond het oppoken van het mysterie. Voor sceptici is ‘Curse of Skinwalker Ranch’ dan ook een realityserie die louter op sensatie drijft. Verzonnen de Shermans paranormale verhalen uit ordinair winstbejag, om hun landgoed als ‘exclusief’ in de markt te zetten en zo grof geld te verdienen aan de verkoop? Ligt platte commercie aan de oorsprong van het mysterie? Oordeel vooral zelf.

Ontrafel het mysterie van Skinwalker Ranch in ‘The Curse of Skinwalker Ranch’, vanaf 17 september op History Channel. Volg het op tv, in de Pickx app en op pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top