Drama en studentenliefde te streamen in oktober

Series |

De streamingdiensten Netflix, Disney+ en Streamz komen naar goede gewoonte de komende maand op de proppen met niet te missen kijkvoer. We pikken de draad weer op van een tienerserie, een dramareeks en een Vlaamse jeugdreeks. Een overzicht van onze kijktips in oktober.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Outer Banks (seizoen 4)

Als je een fan bent van de Indiana Jones-saga, een tienerserie als ‘Dawson’ en Richard Donners klassieker ‘The Goonies’, zul je ook plezier beleven aan de jacht op schatten en familiegeheimen van een groep lokale tieners, ook wel de ‘Pogues’ genoemd.

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom die vergelijking met ‘The Goonies’ wordt gemaakt. Zowel in ‘The Goonies’ als ‘Outer Banks’ vind je vergelijkbare personages terug, zoals schurken die variëren van criminelen tot rijke pestkoppen, en er is ook een speurtocht naar een verborgen schat. De Pogues zijn met andere woorden ‘The Goonies’, een groep kinderen uit een woonwijk genaamd de ‘Goon Dock’, van vandaag.

Het charmante kinderuniversum van ‘The Goonies’ wordt in ‘Outer Banks’ achterwege gelaten voor een meer volwassen en melodramatische aanpak met ruimte voor liefdesperikelen tussen de hoofdpersonages. In seizoen 3 zagen we hoe John B’s vader nog bleek te leven en vader en zoon eindelijk herenigd werden. Wat mogen we van seizoen 4 verwachten?

Bekijk ‘Outer Banks’ vanaf 10 oktober op Netflix. Ontdek hier hoe Netflix deel uitmaakt van je Pickx tv-abonnement.

The Diplomat (seizoen 2)

Een dramareeks die zich afspeelt in de Amerikaanse ambassade in Londen. Keri Russell, die we onder andere kennen van ‘The Americans’ en ‘Felicity’, speelt de rol van Kate Wyler, een carrièrepolitica die tegen haar zin aangesteld wordt als de ambassadeur voor de Verenigde Staten in het Verenigd Koninkrijk. Niet alleen heeft haar nieuwe functie grote gevolgen voor haar carrière, ook haar huwelijk lijdt onder de promotie tegen wil en dank.

Bedenker van de serie is Debora Cahn, die haar strepen verdiende als schrijver en producent van politieke dramaseries als ‘Homeland’ en ‘The West Wing’. Naast Russell staan onder anderen David Gyasi (‘Interstellar’), Rufus Sewell (‘The Illusionist’), Rory Kinnear (‘Quantum of Solace’) en Ali Ahn (‘Supernatural’) op de affiche.

Bekijk ‘The Diplomat’ vanaf 31 oktober op Netflix. Ontdek hier hoe Netflix deel uitmaakt van je Pickx tv-abonnement. 

Grey’s Anatomy (seizoen 21)

Het kersverse seizoen van ‘Grey’s Anatomy’ telt twee vaste personages minder dan seizoen 20. Onder meer Midori Francis, die stagiaire Mika Yasuda speelt, verlaat de serie.

Na de gebeurtenissen van de epische finale in seizoen 20 pikken we weer in wanneer het geheime onderzoek van Meredith Grey (Ellen Pompeo) aan het licht komt. Er was ook een zeer dramatische kus, een grote comeback en veel wendingen.

De eerste aflevering van seizoen 21 is overigens opgedragen aan Stephanie Leifer, een programmaleider die een belangrijke rol achter de schermen speelde bij ‘Grey’s Anatomy’. Ze overleed in juni op 56-jarige leeftijd.

Bekijk ‘Grey’s Anatomy’ op Disney+. Ontdek hier hoe Disney+ deel uitmaakt van je Pickx tv-abonnement.
 

2DEZIT (seizoen 3)

‘2DEZIT’ volgt het turbulente leven van enkele studenten die voor het eerst op kot gaan in een grote studentenstad. De perfectionistische 18-jarige Lotte (Ninalotte Roose, bekend van ‘Bittersweet Sixteen’) begint aan haar eerste academiejaar op de universiteit met haar high school sweetheart Lucas (Nathan Bouts, bekend van ‘FOMO’ en ‘wtFOCK’). Maar wanneer ze goed en wel kennismaken met het studentenleven, inclusief alle wilde feestjes, liefde en lust, drank en drugs, dikke cursussen en loeiharde muziek, worden hun levens duchtig door elkaar geschud.

In het tweede seizoen was er een kortsluiting in het studentenkot, dat onbewoonbaar werd verklaard. De studenten moesten dus halsoverkop op zoek naar een nieuw kot. In het derde seizoen worden de studenten geconfronteerd met de verwachtingen en uitdagingen van het volwassen worden. De relatie van Noor (Jente D'Hose) en Daan (Pepijn Vandelanotte) wordt serieuzer en daarmee ook ingewikkelder, terwijl Manou (Eben Yehemdi) en Mandy (Maïmouna Badjie) hun grenzen verkennen.

De nieuwkomers dit seizoen zijn Willem Herbots als Stan; Erika Van Tielen speelt Ellis, die samen met haar man Steve het nieuwe café runt waar Niko (Ferre Van den Broeck) werkt; Dara Oguntubi vertolkt Helena, een open minded student en eeuwige single; Dagmar Dierick speelt Donna, een meisje dat Cem ontmoet in een café, en Arjan Schepers speel de rol van Mich, een kunstenares en klasgenote van Daan.

Bekijk het derde seizoen van '2DEZIT' vanaf 10 oktober op Streamz! Ontdek hier hoe je jouw Streamz-account via Pickx activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top