‘Grotesquerie’: een mysterieuze strijd tussen goed en kwaad

Series | In ‘Grotesquerie’, de nieuwste horrordramaserie van meester van het genre Ryan Murphy, slaan een detective en een non de handen in elkaar om een sinister web te ontwarren. De serie is vanaf 23 oktober te vinden op Disney+.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor wie de naam niet meteen herkent: Ryan Murphy is de Amerikaanse schrijver, regisseur en producent achter talloze kwalitatieve horror- en dramaseries waarvan de haren op je nek recht gaan staan. Denk aan ‘American Horror Story’, ‘Ratched’, ‘Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ en ‘The Watcher’ voor enkele voorbeelden die rond Halloween altijd het herbekijken waar zijn. Nu komt hij ook op de proppen met ‘Grotesquerie’, een nieuwe serie die helemaal in zijn straatje past.

In ’Grotesquerie’ reizen we naar een klein Amerikaans dorp, waar de lokale bevolking opgeschrikt wordt door een reeks gruwelijke misdaden. Degene die nog het meest geschrokken is, is detective Lois Tryon, die bij elk van de misdaden een link ziet met haar eigen leven. Dat loopt namelijk niet echt op rolletjes. Ze heeft een moeilijke relatie met haar dochter, haar echtgenoot is langdurig ziek en ze heeft ook nog persoonlijke demonen om mee af te rekenen.

Wanhopig zoekt Lois de hulp van zuster Megan, non én journaliste voor de Catholic Guardian. Zij heeft haar eigen moelijke verleden en heeft het slechtste dat de maatschappij te bieden heeft al gezien, maar in tegenstelling tot Lois is zij er wel van overtuigd dat het goede altijd overwint. Lois en Megan gaan samen op onderzoek uit en stoten op veel meer vragen voor ze ook maar één antwoord vinden.

Bekroonde talenten

De rol van Lois Tryon wordt gespeeld door Niecy Nash-Betts, die al meermaals met Ryan Murphy samenwerkte, bijvoorbeeld toen ze in zijn serie ‘Scream Queens’ acteerde. Ze won een Emmy Award voor haar rol als de bezorgde buurvrouw in Murphy’s ‘Dahmer’. Actrice en zangeres Micaela Diamond kruipt in de huid van zuster Megan. Zijn maakte vooral furore op de planken, in musicals als ‘Parade’ (waarvoor ze een Tony-nominatie kreeg), ‘A Play Is A Poem’ (van Ethan Coen), en ‘The Cher Show’. Op het grote scherm speelde ze mee in de musicalfilm ‘Tick, Tick… Boom!’.

Andere rollen zijn voor Tony- en Emmy Award-winnaar Courtney B. Vance (‘The People v. O. J. Simpson: American Crime Story’, ‘Lovecraft Country’), Nicholas Alexander Chavez (‘Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story’), Raven Goodwin (‘Just Jordan’, ‘Good Luck Charlie’) en BAFTA-winnares Lesley Manville (‘Phantom Thread’, ‘The Crown’).

Murphy liet zich dus naar goede gewoonte omringen door bekroonde talenten en zijn eigen favoriete acteurs. Dat bleek in het verleden al meermaals een recept voor griezelig succes, dus als je tijdens Halloween nog niet weet wat gekeken, verdient deze serie zeker je aandacht.

Bekijk 'Grotesquerie vanaf vandaag op Disney+. Ontdek hier hoe Disney+ deel uitmaakt van je Pickx tv-abonnement

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top