Nieuw in de Pickx Mix VOD-catalogus in september: lust, menselijk drama en mysterie

Series |

De Pickx Mix VOD-catalogus mikt in september niet alleen op de gevoelige snaren, het prikkelt ook de grijze cellen en kleurt en passant je mensbeeld bij. Een blik op de rauwe realiteit van bootvluchtelingen, een drama over grensoverschrijdend gedrag dat onder je vel kruipt, een cocktail van erotiek, politiek, business en glamour en een beklijvende whodunnit: er is voor elk wat wils. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

How To Have Sex

De debuutfilm van de Britse filmmaker Molly Manning Walker biedt een onverbloemd en ongemakkelijk inzicht in de maatschappelijke druk die rond seks hangt en het concept van wederzijdse toestemming.

‘How To Have Sex’ volgt drie vriendinnen, Tara (Mia McKenna-Bruce), Skye (Lara Peake) en Em (Enva Lewis), die een reis naar Kreta boeken om het einde van hun middelbareschooltijd te vieren. De verwachtingen – een zomers uitje vol zon, strand, drank en relaties – maakt Tara nerveus. Zij schaamt zich om openlijk toe te geven dat ze, in tegenstelling tot haar vrienden, nog maagd is, en voelt de druk om zich te laten ontmaagden. Ze gaat een avondje uit met een groep vreemden die stevig in de drank vliegen, wat leidt tot een onverwachte seksuele ervaring. Als haar grenzen worden overschreden, neemt haar vakantie een dramatische wending.

De dialogen, feestscènes en onstuimige losbandigheid van 18-jarigen die losgaan op housemuziek en in de nachtelijke uren onder een neongloed door de feeststad rondslenteren is onbeschroomd en authentiek in beeld gebracht. Walker is de vlieg op de muur die dit verderfelijke feestoord als was het een documentaire vastlegt. De waas van seks, drugs en alcohol druipt van het scherm.

‘How To Have Sex’ is bovenal confronterend vanwege zijn authenticiteit. Getuige zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag, ook al is het op het scherm, is ongemakkelijk maar noodzakelijk om de thema’s seks en wederzijdse toestemming aan te snijden. het verhaal wordt verteld door de ogen van Tara, die samen met het publiek de verwarring, conflicten en druk in real time ervaart. Stukje bij beetje raakt ze haar onschuld kwijt, en net daarin ligt het emotionele drama verscholen.

Benieuwd naar deze intense tranche de vie? ‘How To Have Sex’ is beschikbaar vanaf 12 september in de Pickx Mix VOD-catalogus.

Io Capitano

Deze homerische survivaltocht van de hand van Matteo Garrone is deels avonturenverhaal, deels slavernijdrama; de slavernij die in feite niet verdween met het einde van de Amerikaanse burgeroorlog, maar floreert in deze geglobaliseerde wereld.

Seydou en Moussa worden vertolkt door Seydou Sarr en Moustapha Fall; ze hebben geen acteursopleiding genoten en beleven hun vuurdoop op het scherm voor deze film. De twee zijn 16-jarige neven in Dakar, Senegal, die dromen van een nieuw leven in Europa: ze zien het oude continent als een Utopia waar ze viraal willen gaan op het internet en bakken geld zullen verdienen – net als de bekende influencers die ze op TikTok bewonderen.

Jarenlang hebben ze liedjes geschreven en achter de rug van hun familie om op bouwwerven gewerkt, om het nodige geld bijeen te sparen voor hun gevaarlijke onderneming. Veel van hun centen belanden in de zakken van fixers en corrupte gewapende soldaten. Wat volgt is een angstaanjagende helletocht door de Sahara naar Libië, langs louche mensensmokkelaars die hun ‘klanten’ en hun families uitpersen tot de laatste cent.

De verbijsterende nieuwsbeelden van overvolle migrantenboten die kapseizen tijdens hun overtocht op de Middellandse Zee, hebben we al te vaak moeten aanschouwen. ‘Io Capitano’ dompelt je onder in de ontberingen die zulke vluchtelingen moeten doorstaan op weg naar een nieuw leven. Het geeft het humanitaire drama dat zich aan onze grenzen ontspint, een menselijk gezicht. Die gruwelijke realiteit is confronterend, maar ‘Io Capitano’ vormt het antigif tegen de onverschilligheid die nieuwsbeelden bij ons kweken: de migranten die met recht en reden hun geluk in Europa komen zoeken, verdienen al onze empathie.

Zin in een beklijvende survivalfilm vol menselijk drama? ‘Io Capitano’ is beschikbaar vanaf 5 september in de Pickx Mix VOD-catalogus.

The Good Girls Club (seizoen 3)

De Portugese serie ‘The Good Girls Club’, ‘O Clube’ in het Portugees, duikt diep in het nachtleven van Lissabon, waar de rijken en machtigen decadent feesten en dingen doen die het daglicht niet mogen zien. De club uit de titel is een exclusieve nachtclub, een van de grootste van de stad, die niet alleen bekend staat om zijn uitstekende steak, maar ook om het tact, de dames wiens gezelschap duur is en het feit dat geheimen er goed bewaard worden. Het cliënteel bestaat politici, zakenmannen, artiesten en voetballers. Centraal in de serie staan drie personages: de buitenwipper, de eigenaar en een jong meisje dat in de club betrokken raakt.

Deze spannende en sensuele serie onderzoekt hoe in het nachtleven van Lissabon glamoureuze feestjes, seks en politiek met elkaar verweven raken. ‘The Good Girls Club’ werd al twaalf keer genomineerd op de Prémios Fantastic, de Portugese televisieprijzen.

Sensualiteit, politiek, business en glamour geblend tot één smakelijke cocktail: ‘The Good Girls Club’ is beschikbaar vanaf 11 september in de Pickx Mix VOD-catalogus.

Jane Harper’s Force of Nature

The Dry’ uit 2021 was een stemmige drama/thriller gebaseerd op de bestseller van Jane Harper. Eric Bana speelde de hoofdrol als agent Aaron Falk uit Melbourne die terugkeert naar zijn geboortestad en wordt meegezogen in een wereld vol mysteries en geheimen. ‘Jane Harper’s Force of Nature’ is geen vervolg, maar een op zichzelf staand verhaal, met Aaron als gemeenschappelijk personage.

Vijf vrouwen moeten op een bedrijfsretraite door een regenwoud wandelen om de teamgeest te versterken. Wanneer de vrouwen een verkeerde afslag nemen en hopeloos verdwalen, zijn ze zo druk bezig elkaar de schuld te geven en ruzie te maken over wat ze nu moeten doen dat ze kostbare tijd verliezen.

Uiteindelijk verschijnen slechts vier vrouwen aan de aankomst. Iedereen heeft een ander verhaal over de rampzalige tocht en ze doen allen geheimzinnig over het lot van hun vermiste collega Alice (Anna Torv), die niet goed in de groep lag. Elk personage heeft een plausibel motief om van Alice af te willen. Agent Aaron Falk uit Melbourne komt ter plaatse om samen met zijn partner Carmen (Jacqueline McKenzie) de vermissing te onderzoeken. Naast zijn werk als onderzoeker raakt de zaak hem ook op persoonlijk vlak: toen hij kind was, verdween zijn moeder tijdens een gezinswandeling in hetzelfde regenwoud.

Aaron wordt achtervolgd door spoken uit het verleden. Hij beleeft een persoonlijk verwerkingsproces, dat verweven raakt met een moordmysterie.

Zin in deze fascinerende whodunnit? ‘Jane Harper’s Force of Nature’ is beschikbaar vanaf 19 september in de Pickx Mix VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top