Van hoogbegaafd tot breinen eten: nieuw in de tv-optie Pickx Mix

Series | Proximus-abonnees met de tv-optie Pickx Mix kunnen in de maand oktober weer uitkijken naar heel wat nieuw kijkvoer. Zo is er een spin-off van ‘The Walking Dead’, een Britse serie over slachtoffers van een oplichter die terugslaan en een populaire Frans-Belgische komedie. Dit zijn onze kijktips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Walking Dead: Dead City

Van de succesvolle zombie-dramareeks ‘The Walking Dead’ werden toen die nog liep al vier spin-offs gemaakt die het universum verder uitbreidden, maar ‘The Walking Dead: Dead City’ was de eerste vervolgserie die na de hoofdreeks verscheen. Daarin worden niet alleen meer verhalen verteld uit de door zombies overgenomen wereld, maar volgen we ook wat er gebeurde met twee geliefde personages, Maggie (Lauren Cohan) en Negan (Jeffrey Dean Morgan).

Wanneer Maggies zoon Hershel (uiteraard vernoemd naar zijn grootvader) gekidnapt wordt, ziet ze zich tegen al haar instincten in genoodzaakt om hulp in te roepen van Negan, die op de vlucht is nadat hij zogezegd vijf mensen vermoord heeft. Samen trekken ze naar Manhattan, waar niet alleen de walkers, maar ook de wetteloze bewoners voor gevaar zorgen.

Ontdek 'The Walking Dead: Dead City' vanaf 7 oktober elke maandag om 20u35 op STAR Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix

The Following Events are Based on a Pack of Lies

Marianne Jean-Baptiste (‘Secrets & Lies’) en Rebekah Stanton (‘Doctor Who’, ‘Pulling’) staan samen op de set in deze Britse dramaserie van schrijverszussen Penelope en Ginny Skinner. Jean-Baptiste speelt de rol van Cheryl, een vrouw die het hof wordt gemaakt door de charmante ondernemer Dr. Robert Chance (Alistair Petrie).

Maar Alice (Stanton) wil die hofmakerij stokken in de wielen steken. Zij weet namelijk dat Chance niet meer is dan een ordinaire oplichter. Alice was zijn vorige slachtoffer en nu wil zij Cheryl ervan overtuigen om niet met hem in zee te gaan. Meer nog, ze wil hem een koekje van eigen deeg geven.

Ontdek 'The Following Events are Based on a Pack of Lies' vanaf 22 oktober op BBC First, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix

HPI: Haut Potentiel Intellectuel

In de Frans-Belgische misdaadkomedie ‘HPI: Haut Potentiel Intellectuel’ volgen we Morgane Alvaro, een 38-jarige tweemaal gescheiden moeder van drie die maar moeilijk om kan met autoriteit. Ze werkt als poetsvrouw in onder andere het politiekantoor van Rijsel. Wanneer ze een dossier “opruimt” vindt ze een cruciaal puzzelstukje in een belangrijke moordzaak. Wat blijkt: Morgane is enorm intelligent en heeft een talent voor speurwerk. Ze wordt prompt aangenomen als consultant, maar dat betekent nog niet dat ze ook makkelijker wordt om mee samen te werken.

De hoofdrol wordt gespeeld door Audrey Fleurot, die vooral bekend is van de komische serie ‘Kaamelott’ en de dramafilm ‘Intouchables’. De eerste aflevering van ‘HPI’ was bij de première op TF1 de best bekeken pilootaflevering van een Franse serie ooit. Naar de derde aflevering keken live maar liefst tien miljoen kijkers, een cijfer dat sinds 2007 niet meer gehaald werd in Frankrijk. Ook in Franstalig België, waar de serie uitgezonden werd op RTBF, was die al een razend succes. Nu zou er zelfs een Amerikaanse remake gemaakt worden met Kaitlin Olson (‘It’s Always Sunny in Philadelphia’) in de hoofdrol.

Ontdek 'HPI: Haut Potentiel Intellectuel' vanaf 2 oktober elke woensdag om 21u25 op STAR Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top