Is Lucy Gray de aanstookster van het geweld in 'The Hunger Games'?

Films | Momenteel kan je 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes' in de filmzalen zien. In deze prequel maakt een jonge Coriolanus Snow kennis met Lucy Gray Baird. Zij wordt zijn mentor en ze verenigen hun krachten om de macht in Panem te veroveren. Pickx vertelt je wat meer over Gray.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het verhaal van 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes' speelt zich 64 jaar voor de eerste 'The Hunger Games'-film af. In deze prequel is Coriolanus Snow (Tom Blyth) nog een tiener die op het punt staat om af te studeren. In eerste instantie is het moeilijk voor te stellen dat Snow zal uitgroeien tot de verfoeilijke dictator die je in het verhaal van Katniss ziet, maar na verloop van tijd zie je hoe zijn persoonlijkheid begint te veranderen. Het zal je ongetwijfeld al snel beginnen te dagen dat Lucy Gray (Rachel Zegler) een grote invloed op hem uitoefent.

Goede invloed?

Lucy Gray Baird is in de grond geen slecht personage. Net zoals Peeta en Katniss werd ze tegen haar wil de arena in getrokken en werd ze gedwongen om tot de dood te vechten. Als mentor van Snow leert zij hem hoe hij zich een weg naar de top kan vechten in de Hongerspelen.

Doorheen het hele verhaal realiseert Snow zich dat de inwoners van de districten zich anders voordoen dan ze werkelijk zijn. Hij ontdekt ook de kracht van muziek, die een rol zal spelen in de rebellie van Katniss. En natuurlijk ontdekt hij de effecten van geweld, dat de basis vormt voor het ontstaan van de Hongerspelen.

Het is moeilijk te zeggen of Coriolanus Snow in het verhaal daadwerkelijk verliefd is geworden op Lucy Gray Baird. Wat wel vaststaat, is dat Coriolanus hoofdzakelijk uit opportunisme handelt. Wanneer hij wordt toegewezen aan zijn mentor Lucy, vreest hij al snel voor zijn leven omdat haar district in het verleden niet echt talenten voortbracht. Maar wanneer Lucy de aandacht weet te trekken tijdens een toernooi door te zingen, moet hij zijn mening herzien en ziet hij een buitenkans in de samenwerking met Lucy.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes' komt vanaf 15 november 2023 in de Belgische filmzalen.

Als je niet genoeg kan krijgen van deze filmfranchise, kan je aanstaande zondag om 20u30 kijken naar 'The Hunger Games: Catching Fire' op Pickx+ (kanaal 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+


Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top