Nieuwe Netflix-romcom ‘A Family Affair’: cringen met Hollywoodsterren

Films |

In de nieuwe Netflix-romcom ‘A Family Affair’, met Zac Efron en Nicole Kidman in de hoofdrollen, heeft een onverwachte romance zowel pijnlijke als komische gevolgen voor een jonge vrouw, haar baas en haar moeder, die allen in de knoop zitten over liefde, seks en identiteit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Stel je voor dat je moeder (Nicole Kidman) aanpapt met je voormalige baas (Zac Efron). Die nachtmerrie wordt werkelijkheid voor de 24-jarige Zara (Joey King) in ‘A Family Affair’, geregisseerd door Richard Lagravenese (‘Beautiful Creatures’, ‘P.S. I Love You’). Als ze haar baas en moeder samen in bed aantreft, krimpt Zara ineen van de extreme en pijnlijke ongemakkelijkheid.

Hollywoodicoon Nicole Kidman speelt de rol van weduwe Brooke Harwood, een bekroond memoiresschrijfster met een writer’s block en moeder van Zara die in bed belandt met filmster Chris Cole... die toevallig Zara’s voormalige baas is. Het cv van de 57-jarige Kidman is indrukwekkend, met glansrollen in ‘Big Little Lies’, ‘The Hours’, ‘Eyes Wide Shut’, ‘Moulin Rouge!’, ‘Lion’, ‘Aquaman’, enzovoort.

Naar verluidt hunkerde Kidman ernaar om zich te storten op een romantische komedie. De Oscarwinnares wilde het roer omgooien nadat ze een zwaarmoedige, depressieve huisvrouw had vertolkt in de miniserie ‘Expats’. Ze wilde zich amuseren met een licht verteerbare romcom.

Efron en Kidman herenigd

Zac Efron kruipt in de huid van Chris Cole, een ijdele en onzekere filmster die Zara – zijn persoonlijke assistente – voortdurend dreigt te ontslaan bij de minste fout. Op een middag ontmoet Brooke onverwacht de 16 jaar jongere Chris, en de fysieke aantrekkingskracht is instant aanwezig. Uiteindelijk bloeit die uit tot echte liefde, wat kwaad bloed zet bij Zara; ze maakt zich zorgen dat Chris het hart van haar moeder zal breken, net zoals hij dat met andere exen heeft gedaan.

Kidman en Efron speelden eerder geliefden in ‘The Paperboy’ uit 2012, een gritty melodrama met een heel ander einde.

Joey King speelt Zara, de gehaaste assistente van Chris Cole die zich in een vreselijke positie bevindt als hij verliefd wordt op haar moeder. De 24-jarige Amerikaanse actrice was eerder onder meer te zien in ‘We Were the Lucky Ones’, ‘Ramona and Beezus’, ‘The Act’, ‘The In Between’, ‘The Princess’ en ‘Fargo’. Voor haar rol in ‘The Kissing Booth 2’ werd ze op de People's Choice Awards uitgeroepen tot Comedy Movie Star of 2020.

“Ik hou van Zara’s constante frustratie”, zegt King in de persmededeling van Netflix. “Ze maakt me gek omdat ze zelfbewust genoeg is om te weten dat ze een angstige volwassene is, maar ook een geweldig gevoel voor humor heeft en absoluut dol is op de mensen die haar het gekst maken.”

Ontdek ‘A Family Affair’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top