Vier 100 jaar Columbia Pictures met deze films in de Proximus VOD-catalogus

Films |

Om de 100ste verjaardag van Columbia Pictures te vieren, is er sinds woensdag 3 juli een collectie films uit die beroemde filmstal beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Ziehier de top 5 van de aangeboden films.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Karate Kid (1984)

De 17-jarige Daniel Russo verhuist samen met zijn moeder van Texas naar het zonnige Californië. Op een strandfeest ontmoet Daniel Ali Mills, een cheerleader van de middelbare school, en raakt bevriend met haar. Dit trekt de aandacht van haar arrogante ex-vriend Johnny Lawrence, een zwarte band en de topstudent van de Cobra Kai-dojo, waar een agressieve vorm van karate wordt onderwezen. Johnny en zijn bende pesten Daniel voortdurend. Om zich te verdedigen leer Daniel karate van een oude Japanse meester.

Een film van John G. Avildsen met Ralph Macchio, Pat Morita en Elisabeth Shue.


Sleepless in Seattle

Een romantische komedie met Tom Hanks en Meg Ryan in de hoofdrollen, over de zoon van een weduwnaar die belt naar een radiotalkshow in een poging een partner voor zijn vader te vinden. Met ‘Sleepless in Seattle’ namen de scenaristen een gewaagde gok. Terwijl de twee hoofdrolspelers in de meeste romantische komedies samen op het scherm te zien zijn, komen Meg Ryan en Tom Hanks pas vijf minuten voor het einde voor het eerst oog in oog te staan. Bovendien wisselt het koppel maar een paar woorden uit in een van de meest iconische scènes van de film.

Een fenomeen dat zeldzaam genoeg is om te vermelden: deze romcom was genomineerd voor de Oscars in de categorieën ‘Best Original Screenplay’ en ‘Best Original Song’.


Little Women

De verfilming van ‘Little Women’, de bestseller van Louisa May Alcott, is geregisseerd door de getalenteerde Greta Gerwig en heeft een cast van rijzende jonge sterren: Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Florence Pugh en de befaamde Emma Watson.

Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en draait rond vier meisjes uit de middenklasse die doen wat ze kunnen om hun alleenstaande moeder bij te staan terwijl hun vader dient als kapelaan voor de Union Army. De film won één Oscar, voor beste kostuumontwerp.


Spider-Man (2002)

Toen regisseur Sam Raimi zich in 2002 aan ‘Spider-Man’ waagde, was de niche van superheldenfilms nog geen gegarandeerd kassucces. Zijn film was de eerste die de grens van 100 miljoen dollar in één weekend doorbrak en werd een van de mest winstgevende films aller tijden. Deze cijfers verbleken in vergelijking met de winsten die superheldenfilms tegenwoordig boeken, maar ‘Spider-Man’ plaveide de weg voor een nieuwe generatie Hollywoodkaskrakers uit de stal van DC Comics en Marvel.

Tobey Maguire speelde Peter Parker. Het verhaal van het dubbelleven van deze outcast – from zero to hero – werd perfect vertolkt door de jonge acteur. Hij wist de twee facetten van zijn personage met elkaar te verzoenen. Een prestatie die werd bejubeld door de critici.

Once Upon a Time… in Hollywood

In 1969 proberen de voormalige soapster Rick Dalton en diens vaste stuntman Cliff Booth hun aanmodderende carrière nieuw leven in te blazen in een industrie die ze niet meer herkennen.

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie schitteren als sterren van een voortreffelijke cast in deze speelfilm, een tweevoudige Oscarwinnaar die baadt in Hollywoodnostalgie, van de meesterlijke hand van Quentin Tarantino


Zijn eveneens beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus: Annie, The Blue Lagoon, White Chicks, Taxi Driver, Hook, Bad Boys, Matilda, Stuart Little, Django Unchained...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top