Bakkers: bakken maar! Nieuw seizoen van Bake Off Vlaanderen schiet uit de startblokken

Series |

Tien ovenverse amateurbakkers stomen zich klaar voor het achtste seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’. De komende weken zullen zij hun beste bakkunsten en creaties op je scherm toveren, onder het goedkeurend oog van presentator Wim Opbrouck. Wie volgt Jante Hoefnagels op als winnaar en wordt beste amateurbakker van 2024?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie zijn de dappere bakkunstenaars die dit seizoen een gooi zullen doen naar de felbegeerde patissiertrofee?

Armand uit Merchtem. De verkoper is een zelfverklaarde bon vivant met veel kookervaring op de teller. Jente uit Mariakerke is aan de slag als stafmedewerker bij de sportdienst van Hogeschool Gent en vervult met haar deelname aan ‘Bake Off’ haar grote droom. Dorena uit Heusden-Zolder is mama van twee en werkt als accountmanager. De felle Limburgse ziet ‘Bake Off’ vooral als een opportuniteit om eindelijk iets voor zichzelf te doen. Houria uit Laken werkt als zorgkundige op intensieve zorgen en bakt vooral klassieke taarten. Vanessa woont met haar man en twee kinderen in Aalter en is aan de slag als ambtenaar voor het ministerie van onderwijs. De Gentse perfectionist was als kind al bezig met bakken.

Hannah uit Vilvoorde is een kunstzinnige, queer feministe met een diploma in Moraalwetenschappen die binnenkort zal beginnen aan een nieuwe opleiding genderstudies in Wenen. Ze werkt als vrijwilligster in het MSK in Gent, houdt van schilderen en boetseren, en staat graag op de barricade om taboes te doorbreken. ?Anaïs woont samen met haar man Kurt en drie kinderen in Deurle, een deelgemeente van Sint-Martens-Latem. Ze runt drie apotheken in Gent. Haar motto: “Winnaars zijn verliezers die nooit opgeven”.

Guy woont samen met zijn man Fabrice in Namen. Hij werkt als office manager voor een start-up. Zijn vrije tijd besteedt de vijftiger het liefst in een ander land, een uitloper van zijn lange carrière als steward bij Sabena. De prille twintiger ?Saym woont in Antwerpen en werkt als front desk officer bij een sociaal secretariaat. De goedlachse foodie haalt als bakker inspiratie uit zijn Pakistaanse roots. Rosalie uit Sint-Niklaas tot slot doctoreert in de planten-archeologie. Haar hobby is studeren en ze behaalde - puur voor de fun - nog twee extra masters. Als ze niet achter haar boeken zit, dan staat ze in de keuken.

Benieuwd hoe de kandidaten het ervan afbrengen in de iconische witte Bake Off-tent? ‘Bake Off Vlaanderen’, vanaf zaterdag 7 september elke zaterdag op Play4. Bekijk/Volg het op tv, in de Pickx app en op pickx.be.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top