Volg de uitreiking van de Emmy Awards live op Pickx+!

Series |

Na de Oscars en het filmfestival van Cannes is de tijd rijp voor de 76ste Emmy Awards, live te volgen op Pickx+! De strafste sterren en series worden in de nacht van 15 op 16 september in Los Angeles in de bloemetjes gezet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pickx+ brengt een exclusief live-verslag van de 76ste Emmy Awards, de prestigieuze ceremonie die het beste uit televisieland bekroont.

Dit jaar is de serie ‘Shogun’, een episch historisch drama over de machtsstrijd in het 17e-eeuwse feodale Japan, de topfavoriet in de Emmy-race, met 25 nominaties. De serie heeft al 14 prijzen binnengerijfd op de Creative Arts Emmy Awards (gewijd aan de technische en artistieke categorieën) op 8 september en is daarmee de meest bekroonde televisieserie na één seizoen.

De grootste concurrent van ‘Shogun’ voor de prijs van beste dramaserie wordt het laatste seizoen van de saga ‘The Crown’, over de Britse koninklijke familie. Ook de avonturen van het spionagekoppel ‘Mr & Mrs Smith’ en het sciencefictiondrama ‘The Three-Body Problem’ dingen mee naar de oppergaai.

Een nieuwe triomftocht van 'The Bear'?

Op komediegebied blijft ‘The Bear’, waarvan het derde seizoen deze zomer uitkwam, opzien baren met een recordaantal van 23 nominaties. De intense blik achter de schermen van een restaurant in Chicago, waarvan het eerste seizoen bekroond werd met 10 beeldjes, moet het opnemen tegen ‘Hacks’, ‘Abbott Elementary’, ‘Only Murders in the Building’ en ‘Curb Your Enthusiasm’.

In de categorie miniseries ligt het nieuwste seizoen van ‘True Detective’ in polepositie met 19 nominaties. Jodie Foster, die in de huid kroop van een rechercheur op onderzoek in de poolnacht van Alaska, is genomineerd voor ‘Beste Actrice in een Miniserie’. De serie heeft een streepje voor op Netflix-hit ‘Baby Reindeer’, dat 11 nominaties in deze categorie verzamelde.

Wie triomfeert op de 76ste Emmy Awards? Bekijk de uitreiking aanstaande zondag 15 september vanaf 2 uur op Pickx+ (heruitzending op maandag om 16 uur). Nog niet geabonneerd op Pickx+? Ontdek hier het volledige aanbod en hoe je toegang krijgt.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top