Nieuw in Pickx Mix VOD: van futuristische romcom tot historisch drama

Series | Aan de Pickx Mix VOD-catalogus worden de komende maand alweer enkele niet te missen films en series toegevoegd. Voor stedelijke romantische komedies en beenharde drama’s volg je maar beter onze kijktips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

She Came to Me

Componist Steven Lauddem (Peter Dinklage) worstelt met writers’ block en kan de partituur voor zijn grote comeback-opera niet afmaken. In opdracht van zijn vrouw Patricia (Anne Hathaway), die vroeger ook zijn therapeut was, gaat hij in de straten van New York op zoek naar inspiratie. Wat hij vindt is een ongewone vrouw en tieners die aan hun ouders willen bewijzen dat kalverliefde blijvend kan zijn.

‘She Came to Me’ is een moderne romantische komedie over liefde in al haar vormen van schrijver en regisseur Rebecca Miller. Naast Peter Dinklage (‘Game of Thrones’) en Anne Hathaway (‘The Devil Wears Prada’) zien we ook nog Marisa Tomei, Joanna Kulig en Brian D’Arcy James in de indrukwekkende cast.

‘She Came to Me’ is vanaf 17 oktober beschikbaar in de Pickx Mix VOD-catalogus

The Pod Generation

Ook deze film speelt zich af in New York, zij het dan het New York van de toekomst. Carrièrevrouw Rachel krijgt via haar werkgever de kans om haar zwangerschap uit te besteden aan een kunstmatige baarmoeder, een eivormige “pod”. Haar echtgenoot Alvy is voorstander van een natuurlijke zwangerschap, maar gaat toch met tegenzin akkoord. Daarmee begint het roerige ouderschapsavontuur van Rachel en Alvy.

Schrijver en regisseur Sophie Barthes (‘Madame Bovary’, ‘Happiness’) combineerde voor deze film sciencefiction met een romantische komedie – geen alledaagse mengelmoes. Het resultaat is bevreemdend en tegelijk heel herkenbaar. Het koppel wordt vertolkt door Emilia Clarke (‘Game of Thrones’) en Chiwetel Ejiofor (’12 Years a Slave’).

‘The Pod Generation’ is vanaf 10 oktober beschikbaar in de Pickx Mix VOD-catalogus

Santos

Van New York naar Rotterdam. Glenn en Yola zijn dolverliefd en proberen een leven op te bouwen in de stad. Ze hebben elk hun dromen, maar hun ambities en hun criminele vrienden en families staan meermaals in de weg. Glenn wil chef-kok worden, maar wordt door zijn beste vriend Jermaine in de wereld van de drugs gesleurd. Non-profitondernemer Yola ligt dan weer in de clinch met haar moeder, die de macht grijpt in de Rotterdamse haven.

Santos vertelt een modern Romeo-en-Juliaverhaal in het criminele milieu van Rotterdam. Dat deze achtdelige serie al meermaals vergeleken werd met de zeer succesvolle serie ‘Mocro Maffia’ is geen toeval. Regisseur Giancarlo Sanchez zat namelijk voor beide series in de regiestoel.

‘Santos’ is vanaf 28 oktober beschikbaar in de Pickx Mix VOD-catalogus

The Secret River

En van Rotterdam reizen we naar de andere kant van de wereld. De miniserie ‘The Secret River’ vertelt op dramatische wijze het verhaal van de kolonisatie van Australië door de Britten in het begin van de negentiende eeuw. We volgen de Brit William Thornhill en zijn gezin, die een stuk grond toegewezen krijgen op het nieuwe continent aan een idyllische rivier, en die snel het vertrouwen verliezen van de inheemse bevolking. De serie toont wat er gebeurt wanneer twee werelden met elkaar in aanvaring komen, en hoe ver een conflict gedreven kan worden wanneer wanhoop, angst, ambitie en liefde de drijfveren zijn.

‘The Secret River’ slaagt erin om een stuk geschiedenis dat altijd wat onder de radar bleef begrijpelijk te vatten, namelijk de onmenselijke behandeling van de inheemse Australiërs door de Britse kolonisten, maar ook de manier waarop een individu er ongewild in meegesleept kan worden. In de hoofdrollen zien we Oliver Jackson-Cohen (‘Mr Selfridge’), Sarah Snook (‘Succession’) en Tim Minchin (‘Upright’). De miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kate Grenville.

‘The Secret River’ is vanaf 3 oktober beschikbaar in de Pickx Mix VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top