Hugh Jackman wordt 55: dit zijn de beste rollen uit zijn carrière

Films | Op donderdag 12 oktober mag Hugh Jackman 55 kaarsjes uitblazen. Voor deze feestelijke gelegenheid blikt Pickx terug op de vijf beste rollen uit de carrière van de Australische acteur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Logan/Wolverine in de 'X-Men'-franchise (2000-2017)

In een concentratiekamp in het jaar 1944 ontdekt de jonge Erik Magnus Lehnsherr (Ian McKellen) dat hij vreemde krachten bezit. Hij is een mutant die metaal kan manipuleren. Zestig jaar later wordt het bestaan van mutanten erkend, maar worden de wezens nog niet volledig aanvaard in de maatschappij. Professor Charles Xavier (Patrick Stewart), een man met telepathische krachten, leidt een school die bedoeld is om deze verschillende wezens op te leiden. Hij verwelkomt een eenzame nieuwkomer met een mysterieus verleden: Logan, alias Wolverine (Hugh Jackman). Samen met Cyclops (James Marsden), Tornado (Halle Berry) en Jean Gray (Famke Janssen) vormen de twee mannen de X-Men en nemen ze het op tegen enkele duistere mutanten die zich hebben aangesloten bij Erik Lehnsherr (alias Magneto) in zijn strijd tegen de mensheid.

'X-Men' is een superheldenfilmfranchise, gebaseerd op de gelijknamige stripserie van Stan Lee en Jack Kirby. Deze filmreeks van 20th Century Fox en Marvel Entertainment startte in 2000 met 'X-Men', geregisseerd door Bryan Singer. De film werd een klinkend succes en kreeg verschillende sequels en spin-offs rond Wolverine, Deadpool en de New Mutants. In bijna alle 'X-Men'-films, met uitzondering van 'Deadpool', de laatste 'X-Men'-film en 'New Mutants' kan je Jackman de rol van Wolverine zien spelen. De scène in 'X-Men 2' (2003) waarin zijn personage Wolverine de school en studenten van professor Xavier verdedigt, blijft een van de meest spectaculaire actiescènes van de filmfranchise.

De films van de ‘X-Men’-franchise zijn beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Robert Angier/Gerald Root in ‘The Prestige’ (2006)

In het 19de eeuwse Londen nemen twee getalenteerde goochelaars, Robert Angier (Hugh Jackman) en Alfred Borden (Christian Bale), het tegen elkaar op in een vriendschappelijke wedstrijd. Al gauw maken de gevoelens van vriendschap plaats voor jaloezie en haat. De twee rivalen groeien uit tot elkaars grootste vijand en stellen alles in het werk om elkaar te vernietigen door de donkerste geheimen van hun kunst te gebruiken.

'The Prestige', geregisseerd door Christopher Nolan, is een Amerikaans-Britse thriller die in 2006 werd uitgebracht en gebaseerd is op de gelijknamige roman uit 1995 door Christopher Priest. Om het duo goochelaars te spelen deed Nolan een beroep op Hugh Jackman en Christian Bale. Het klikte voortreffelijk tussen de twee acteurs; Jackman en Bale tonen op voortreffelijke wijze hoe jaloezie kan leiden tot wreedheid.

Ontdek ‘The Prestige’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Keller Dover in ‘Prisoners’ (2013)

In de buitenwijken van Boston zijn twee 6-jarige meisjes, Anna Dover (Erin Gerasimovich) en Joy Birch (Kyla Drew Simmons), verdwenen. Na de getuigenis van Keller Dover (Hugh Jackman), Anna's vader, gelooft inspecteur Loki (Jake Gyllenhaal) dat een ontvoering de meest waarschijnlijke onderzoekspiste is. Een eerste verdachte wordt snel gearresteerd, maar enkele dagen later vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Dit wekt de woede op van Keller die, verblind door zijn pijn, vervolgens een race tegen de klok begint om de vermiste kinderen te vinden. Loki van zijn kant probeert aanwijzingen te vinden om de dader te arresteren voordat Keller een onomkeerbare fout maakt.

Deze Amerikaanse thriller, geregisseerd door Denis Villeneuve en uitgebracht in 2013, is zeker de donkerste film waarin Hugh Jackman ooit heeft meegespeeld. De acteur belichaamt op briljante wijze een wanhopige vader die bereid is om ethische, juridische en morele grenzen te overschrijden om zijn ontvoerde dochter te vinden.

Ontdek ‘Prisoners’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Logan/Wolverine in ‘Logan’ (2017)

In de nabije toekomst zorgt een uitgeputte Logan (Hugh Jackman) voor een zieke Professor X (Patrick Stewart). Maar Logans pogingen om zich af te zonderen en te breken met zijn verleden mislukken wanneer een jonge mutant, opgejaagd door duistere individuen, plotseling oog in oog met hem staat.

'Logan' (2017), geregisseerd door James Mangold, is het tiende deel van de 'X-Men'-saga en het derde dat gewijd is aan Wolverine. Deze speelfilm is deels geïnspireerd op de stripminireeks 'Old Man Logan' van Mark Millar en Steve McNiven. Dit meeslepende drama over sterfelijkheid, ouderschap en de strijd tegen eenzaamheid werd in 2018 genomineerd voor een Oscar in de categorie van beste filmscenario.

‘Logan’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Phineas Taylor Barnum in 'The Greatest Showman' (2017)

In de jaren zeventig van de negentiende eeuw verwierf de Amerikaanse ondernemer Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) grote faam in de Verenigde Staten met zijn "freakshows" en andere circusacts. Barnum gold als een selfmade man en visionair die het Barnum & Bailey Circus uit de grond stampte. Het verhaal is een relaas van de geboorte van de showbusiness en toont hoe Barnum een talent had om het publiek te vermaken.

'The Greatest Showman', geregisseerd door Michael Gracey, is een Amerikaanse musicalfilm die in 2017 werd uitgebracht. Bij de release van de film kwam er wel kritiek op de film, omdat P.T. Barnum tijdens zijn leven inheemse mensen dwong om op te treden in een zogeheten "menselijke zoo". Dit feit werd niet vermeld in de film. Afgezien van deze kritiek hadden veel recensenten lof voor de vertolking van Hugh Jackman.

‘The Greatest Showman’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.



Lees meer:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top