Deze topfilms blazen nieuw leven in oude hits

Films |
Vanavond om half 9 kan je op VTM kijken naar 'Guardians of the Galaxy Volume 2', een superheldenfilm waarin Peter Quill, Gamora, Drax, Rocket en Baby Groot het opnieuw moeten opnemen tegen een buitenaards monster. Opvallend aan deze film is dat het de muziek van Fleetwood Mac aan een nieuwe generatie introduceert. Dit is niet de eerste keer dat een film zorgt voor hernieuwde interesse in oude hits. Proximus Pickx zocht een paar voorbeelden van oude hits in een nieuw jasje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'The Chain' - Fleetwood Mac

In 'Guardians of the Galaxy Volume 2' kan je een hele reeks oldies horen, van 'Mr. Blue Sky' van Electric Light Orchestra tot 'Father and Son' van Cat Stevens. Maar één nummer wordt meerdere malen gebruikt, namelijk 'The Chain' van Fleetwood Mac. Dat de hit opnieuw relevant is, komt wellicht door de positieve boodschap die het nummer uitdraagt. Hoewel de bandleden elkaar soms vervloeken ("damn your love, damn your lies", zingen ze), blijft hun band eeuwig bestaan ("You would never break the chain"). Die optimistische boodschap slaat ongetwijfeld aan bij een jonger publiek.
 
Overigens is 'The Chain' niet het enige nummer van Fleetwood Mac dat recent in het vizier van jonge muziekliefhebber is gekomen. Het nummer "Dreams" werd afgelopen zomer het meest gedownloade nummer op iTunes nadat een bekende TikTokker het nummer gebruikte bij een filmpje waarin hij over straat rijdt op zijn skateboard.
 

'Take on me' - A-ha

Het zou een goede quizvraag kunnen zijn: "Wat hebben 'Deadpool 2' en 'The Last of Us Part II' gemeen, behalve het cijfer twee?". Het antwoord is het nummer 'Take on Me' van de Noorse popband A-Ha. In beide films wordt het iconische popnummer uit 1985 gebracht in een intieme, ingetogen versie die de emoties in de scènes nog eens benadrukt. Onder meer dankzij deze twee films kwam 'Take on Me' opnieuw in de belangstelling en maakte een nieuwe generatie kennis met het werk van zanger Morten Harket en de zijnen. Het is wellicht daarom niet verwonderlijk dat de videoclip van dit nummer onlangs maar liefst 1 miljard keer gestreamd werd op YouTube.
 
Covers van dit nummer verschenen in diverse andere films. Zo is de versie van Weezer te horen in 'The SpongeBob Movie: Sponge on the Run' en horen we een instrumentale versie van de hit in 'Despicable Me 3'. 
 

'Come and get your love' - Redbone

Toen Pat en Lolly Vegas van de Amerikaanse rockband Redbone in 1974 het nummer 'Come and get your love' uitbrachten, hadden ze ongetwijfeld nooit gedacht dat hun werk veertig jaar later opnieuw in de hitlijsten zou belanden... met dank aan twee superheldenfilms. In de openingsscène van het eerste deel van 'Guardians of the Galaxy' zien we protagonist Peter Quill een mixtape opzetten en dansen op het nummer. Later zou de hit opnieuw gebruikt worden in de superheldenfilm 'Avengers: Endgame'.
 
Dankzij de hernieuwde belangstelling in dit nummer was 'Come and get your love' in 2014 een van de meest gestreamede nummers van het jaar en behaalde het nummer later nog een hoge notering in de Billboard 200-hitlijst.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top