‘Filmklap’ dissecteert de Koreaanse film ‘Decision to Leave’

Films | ‘Decision to Leave’ is recent gelanceerd in de bioscoop en is nu terug te vinden in de VOD-catalogus van Proximus Pickx. De film kreeg de prijs voor beste regisseur op het filmfestival van Cannes en is een mooie mix van romantiek, drama en politie-intriges. 'Filmklap' op Pickx Live zoomt in op de Koreaanse film die zeker op je watchlist zou moeten staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Decision to Leave' combineert op uitstekende wijze een aantal boeiende verhaallijnen in het script. De film volgt een politieonderzoek nadat een man dood wordt aangetroffen aan de voet van een berg. De politierechercheurs staan voor een raadsel: was het een zelfmoord? Een ongeluk? Of was het moord? 

Alles wordt ingewikkelder wanneer de agent die de zaak behandelt, de vrouw van de overleden man ontmoet. De weduwe is innemend en erg mysterieus waardoor het niet lang duurt vooraleer de agent door haar raakt geobsedeerd. Hij laat zich leiden door zijn obsessie met de vrouw, waardoor het lopende onderzoek in een bijzondere situatie verzeild raakt. Een agent die iets heeft met een potentiële verdachte, zo’n situatie kan alleen maar een onmogelijke relatie opleveren. Daardoor balanceert het verhaal tussen misdaad, spanning en erotiek.

Mysterie en passie 

De erkenning van de film is volledig te danken aan het talent van regisseur Park Chan-Wook. Hij verdiende zijn sporen al met films als ‘Oldboy’, ‘Stoker’, ‘Thirst’ en ‘Mademoiselle’ en leverde nu opnieuw een prachtexemplaar af. In ‘Decision To Leave’ is hij de drijvende kracht achter het script waarin een politieonderzoek en een liefdesaffaire met elkaar verweven raken. Bij beide personages merken we mysterie, obsessie en soms manipulatie op, maar centraal staat de losgebarsten passie tussen twee mensen. 

Het scenario van een politieagent die verleid wordt door een femme fatale mag dan wel heel klassiek lijken, de esthetiek en de regie van de film maken er een unieke productie van. Park Chan-Wook toonde zich erg sterk door speciale visuele accenten en een juiste hoeveelheid off-screen om zowel die mysterie als die relationele passie aan te wakkeren. Bovendien kreeg deze film ook een mooie portie humor, een aspect dat zeker niet mag ontbreken in een verhaal over menselijkheid.

De twee hoofdrolspelers, Park Hae-il en Tang Wei, zijn ook essentiële onderdelen in het radarwerk van de film. De obsessie van de ene voedt het mysterie van de ander en omgekeerd. Beide personages spelen de bal heen en weer in klassevolle scènes. Het resultaat? Een film die zowel verleidt door zijn plot als door zijn adembenemende regie. 

‘Decision to Leave’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top