‘Harry Potter’ komt terug, maar dan met nieuwe acteurs

Films | Enkele weken geleden raakte bekend dat er een nieuwe ‘Harry Potter’-serie in de maak is. Het zal nog even duren voordat de serie uitkomt, maar dat wil niet zeggen dat er geen geruchten te rapen vallen. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

HBO en Warner Bros. hebben een tijdje geleden aangekondigd dat er werk wordt gemaakt van een gloednieuwe ‘Harry Potter’-serie. De twee Amerikaanse bedrijven wilden nog niet veel kwijt over de serie, maar verklapten wel al dat het project meerdere seizoenen zal lopen en er nieuwe schermgezichten aangetrokken zullen worden om Harry Potter, Hermelien Griffel en Ron Wemel te spelen. De twee uitvoerende producenten zijn overigens ook al bekend. Dat zijn Ruthy Kenley-Letts en Neil Blair: twee ervaren rotten in hun vak.

Nieuwe acteurs

Vooral het feit dat er nieuwe acteurs aangesteld worden om Harry Potter, Hermelien Griffel en Ron Wemel te spelen, deed bij heel wat fans het angstzweet uitbreken. De geruchtenmolen kwam kort na het nieuws over serie  op gang en slingerde de volgende roddel de wereld in: de Britse acteur Toby Woolf zou de nieuwe (jonge) Harry Potter spelen. Woolf heeft, ondanks zijn jonge leeftijd, al enkele kilometers op de teller. De 14-jarige knaap speelde immers mee in ‘Rare Beasts’, ‘Pistol’ en ‘The Last Post’.

Wat Hermelien Griffel betreft, lijkt de Britse actrice Bronte Carmichael in pole position te liggen. De 14-jarige Carmichael draafde al op in onder andere ‘Game of Thrones’ en ‘Darkest Hours’. Er is ook nog Ron Wemel. Dit personage zou volgens de geruchtenmolen gespeeld worden door de Britse acteur Joshua Pickering. De 15-jarige Pickering is bekend van ‘Peter Pan & Wendy’ (2023), ‘A Discovery of Witches’ (2018) en ‘Safe Space’ (2022). 

Er draafden met professor Snape, Minerva McGonagall en Perkamentus nog heel wat andere iconische personages op in de ‘Harry Potter’-films. Het personage van professor Snape zou in de serie gespeeld worden door Adam Driver (aldus de geruchtenmolen, toch). Professor McGonagall zou dan weer gespeeld worden door Helen Mirren en Perkamentus, toch geen onbelangrijke rol, zou gespeeld worden door Blair Underwood. Of deze acteurs uiteindelijk ook in de aankomende serie te zien zullen zijn, moeten we nog afwachten.

Er is ook opvallend nieuws rond het personage Lucius Malfidus. Die rol zou gespeeld worden door niemand minder dan Tom Felton. Felton speelde in de Harry Potter-films Draco Malfidus, een van de voornaamste vijanden van Harry Potter en zoon van Lucius.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top