Er staat een 'Twilight'-serie in de steigers die aan de wensen van auteur Stephenie Meyer zou moeten voldoen

Series | Na Harry Potter is het de beurt aan de Twilight-saga om te worden bewerkt tot een serie. Vijftien jaar na de eerste Twilight-film keert het popcultuurfenomeen terug, heeft vakblad The Hollywood Reporter onlangs gemeld. Volgens ingewijden is Lionsgate Television nog maar pas begonnen aan de productie van de reeks en wil het productiebedrijf geen informatie vrijgeven. Wat wel zeker is, is dat auteur Stephenie Meyer opnieuw een stevige vinger in de pap zal hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er is nog niets officieel bevestigd, zoals de vraag of de reeks een remake of een vervolg wordt. Maar het is zo goed als zeker dat auteur Stephenie Meyer veel inspraak zal hebben in de productie, net zoals bij de succesvolle filmreeks. De Amerikaanse auteur staat erom bekend dat ze een ferme greep wenst te houden op de afgeleide producties van haar boeken. Zo zorgde ze ervoor dat ze betrokken werd bij de productie van de afgelopen 'Twilight'-films om zeker te zijn dat bepaalde personages en scenario's niet worden aangepast. Meyer zal ongetwijfeld hetzelfde willen doen voor de nieuwe reeks. Pickx somt drie zaken op die de auteur zonder enige twijfel niet wil veranderen voor een toekomstige televisiereeks.

Geen diversiteit

De wereld van vandaag is divers en deze realiteit wordt tegenwoordig weerspiegeld in veel film- en televisieproducties. Maar in de Twilight-saga is dat niet het geval. De beroemde vampierenfamillie Cullen wordt in de boeken van Meyer beschreven als een gezin met een "bleke huid die glanst in het zonlicht", een formulering die enige kans op diversiteit in de reeks meteen de kop indrukt. Bovendien moeten de Cullens fysiek op elkaar lijken, stipuleert de schrijfster. 

Deze eis van Stephenie Meyer was volgens kwatongen de belangrijkste bron van conflicten met Catherine Hardwicke, de regisseur van de eerste 'Twilight'-film. Hardwicke wilde graag wat meer kleur in de familie Cullen, maar de auteur weigerde categoriek. Uiteindelijk zag de film het levenslicht zonder aanpassingen aan de personages, zoals gevraagd door Meyer. En hoewel de film een groot kassucces werd, besloot regisseur Catherine Hardwicke om geen tweede film te maken. De bemoeizucht van Stephenie Meyer is meer dan waarschijnlijk een van de redenen waarom ze stopte, schreven vakmedia destijds.

Geen vampierentanden

In een van de eerste scenario's van de Twilight-films werd de lichaamsbouw van de vampierenfamilie Cullen op een heel andere manier beschreven dan in de boeken. In de filmversie waren de snijtanden van de Cullens lang en scherp, zoals het cliché van een vampier wil. Scenarist Mark Lord had in de eerste versies van het scenario voor de beroemde filmreeks veel wijzigingen aangebracht aan de personages, maar dit stuitte op fel protest van auteur Stephenie Meyer en regisseur Catherine Hardwicke. Laatstgenoemde wierp het script meteen in de prullenbak toen ze het las. Het was uiteindelijk Melissa Rosenberg die de scenario's voor de vijf 'Twilight'-films schreef met respect voor de beschrijving in de boeken. Volgens de auteur was het belangrijk dat de personages in de film een perfecte glimlach zouden tonen. De eisen van Meyer waren zo hoog dat Robert Pattinson zich gedwongen zag om een beugel te dragen voordat de opnames begonnen.

Geen dode hoofdpersonages

In de eerste versies van Mark Lords scenario zouden twee hoofdpersonages het loodje leggen: Carlisle Cullen en Charlie Swan, de vaders van Edward en Bella. Uiteindelijk werd deze ingrijpende wijziging aan het 'Twilight'-verhaal niet behouden. Volgens Stephenie Meyer week deze verandering in het narratieve kader te veel af van de dynamiek van haar boeken. Het is wellicht ook daarom dat Meyer sindsdien in elk contract voor bewerkingen van haar boeken een clausule liet opnemen om ervoor te zorgen dat hoofdpersonages niet vermoord zouden worden. Nieuwe personages die in films worden toegevoegd, kunnen doodgaan, maar andere niet.

'The Twilight Saga' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top