'Alpha Dog' (Pickx+) en het gevarieerde filmwerk van Nick Cassavetes

Films | Filmmaker en acteur Nick Cassavetes heeft er al een gevarieerde carrière op zitten en heeft onvergetelijke klassiekers op zijn filmografie staan. Omdat zijn film ‘Alpha Dog’ – die overigens gebaseerd is op een waargebeurd verhaal – vanavond te zien is op Pickx+ blikken we terug op enkele van de meest opvallende films die hij regisseerde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alpha Dog

Beginnen doen we met het waargebeurde misdaaddrama dat vrijdagavond te zien is op Pickx+. ‘Alpha Dog’ is gebaseerd op de kidnapping en moord van de 15-jarige Nicholas Markowitz in een buitenwijk van Los Angeles. Zijn oudere broer Ben had schulden bij en ruzie met een lokale dealer, die dan maar besloot om Nicholas te gijzelen tot Ben met het geld over de brug kwam. Toen de dealer besefte tegen welke gevangenisstraf hij aankeek als zijn daden het daglicht zagen, gaf hij de opdracht om de jongen te vermoorden.

Die gebeurtenissen dateren van het jaar 2000. In 2006 verscheen de film van Cassavetes, die de gebeurtenissen die tot de dood van Nicholas leidden zo accuraat mogelijk wil weergeven. De namen van de betrokkenen werden wel veranderd. In de cast zien we Emile Hirsch als de dealer, Justin Timberlake als diens rechterhand, Anton Yelchin als het 15-jarige slachtoffer en Sharon Stone als zijn moeder. De film gold als een doorbraakrol voor Ben Foster, die de oudere broer van het slachtoffer gestalte geeft en later met rollen in ‘3:10 to Yuma’ en ‘Hell or High Water’ furore zou maken.

‘Alpha Dog’ is op vrijdag 29 december beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+!

The Notebook

Nick Cassavetes maakt niet alleen beenharde misdaadverhalen. Met ‘The Notebook’ (2004) had hij eerder naam gemaakt als verteller van tijdloze romantische verhalen. In deze film spelen Ryan Gosling en Rachel McAdams de hoofdrollen. 'The Notebook' vertelt het verhaal van Noah en Allie, die als tieners smoorverliefd waren. Ze brachten een passionele zomer met elkaar door, maar moesten elkaar weer verlaten omwille van hun verschillende sociale achtergronden – zij is een rijk stadsmeisje, hij een arme boerenjongen. Jaren later ontmoeten ze elkaar weer en staan ze voor de keuze: terug samenkomen of voor altijd afscheid nemen. 

'The Notebook' is gebaseerd op de gelijknamige roman van Nicholas Sparks en geldt als de meest iconische verfilming van diens werk. Dit romantische drama ging de geschiedenis in als een tijdloos pareltje, en lanceerde mee de carrière van Ryan Gosling.

Ontdek ‘The Notebook’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

My Sister’s Keeper

Cassavetes heft drie dochters, waaronder Sasha, die geboren is met een afwijking aan haar hart en als jong kind meermaals geopereerd moest worden. De filmmaker droeg zijn film ‘John Q.’ aan haar op, niet toevallig een verhaal over een vader die wanhopig is om een orgaantransplantatie te betalen voor zijn zoon. Hij greep ook terug naar de medische geschiedenis van Sasha toen hij de film ‘My Sister’s Keeper’ maakte, die verscheen in 2009 en gebaseerd is op het gelijknamige boek van Jodi Picoult.

Anna werd op de wereld gezet met één doel: het leven van haar zus Kate, die aan een ongeneeslijke vorm van leukemie lijdt, redden door als donor op te treden. Op haar vijftiende wordt Kate zo ziek dat Anna haar nier moet doneren, zodat haar zus verder kan leven. Maar Anna heeft genoeg van de talloze pijnlijke operaties en wil over haar eigen lichaam beslissen. Ze verzet zich dan ook tegen de wens van haar eigen ouders. Wat volgt is een emotionele film die niemand onberoerd zal laten.

The Other Woman

We hadden het al gezegd: Cassavetes is een regisseur met een erg gevarieerde filmografie. Naast romantiek, misdaad en familiaal drama maakte hij ook al deze komedie over vrouwen die hun onafhankelijkheid terugwinnen.

Nadat ze ontdekt dat haar vriendje (Nikolaj Coster-Waldau) getrouwd is, probeert Carly (Cameron Diaz) haar leven terug op orde te krijgen. Maar wanneer ze dan per ongeluk de vrouw (Leslie Mann) ontmoet die hij aan het bedriegen was, beseft ze dat ze veel gemeenschappelijk hebben en verandert haar gezworen vijand in haar beste vriendin. Wanneer de vrouwen nog een maîtresse ontdekken (Kate Upton), spannen ze samen om wraak te nemen op hun liegende, bedriegende rotzak.

Ontdek ‘The Other Woman’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top